Aygıt Yöneticisinde RX 480 Görünmüyor

recep123456

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öğlen saatlerinde PUBG oyununu oynarken bir anda bilgisayar kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda monitöre görüntü gelmedi. Klavye yardımıyla bir şekilde YouTube'dan bir video açtım görüntü yoktu ama ses geliyordu. Kabloları kontrol ettim, bellekleri çıkartıp taktım, BIOS pilini çıkartıp taktım.
En son ekran kartına bağlı olan VGA kablosunu anakarta bağladığım ve görüntü geldi. Aygıt yöneticisinde ekran kartım gözükmüyor. Kullanılan ekran kartı olarak Intel HD Grafik kartı gözüküyor. Ekran kartı ile ilgili bütün dosyaları sildim.
Tekrar kurmaya çalıştım ama ekran kartı görünmediği için yükleme tamamlanamadı. Acaba ekran kartım yandı mı? Diye merak ettim ve korktum, hala da korkuyorum aslında. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
  • AMD RX 480 (Sapphire)
  • i5 6500
  • 8GB BELLEK

Son düzenleyen: Moderatör:
O tür bir program kullanmadım. Güncel sürücüyü yüklüyorum fakat ekran kartı bulunmuyor yazısı geliyor ve yükleme iptal oluyor.
Fakat DDU adlı program da ekran kartım gözüküyor.

Kablo ekran kartına takılı iken Bios'a girmeyi denedin mi? Eğer ekran kartı çalışıyor ise diğer zamanlarda görüntü gelmesi gerekli. Yada herhangi bir Linux dağıtımında deneyebilirsin.

Kart takılı iken Onboard'a taktıgında görüntü geliyorsa ekran kartında,anakartta veya PSU'da problem olabilir, Ekran kartını söküp tekrar takmayı dene yine olmaz ise ekran kartına takılan güç kablosunu kontrol et...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı