Dostum sana özel port diye bir şey yoktur. Senin makinanda çalışan bir servis varsa ona göre açılmış bir port vardır. Mesela Minecraft sunucusu kurdun diyelim bu genelde 27015 portunda çalışır ve bu porta gelen istekleri kabul eder. Farklı bir örnekte mesela senin makinende web sitesi hostluyorsun diyelim. Bunu 80 portundan yapar.Portumu nereden öğrenebilirim peki?
Portumu nereden öğrenebilirim peki?Aslında internete bağlandığı zaman IP aynı olur. Modem ise bağlı olan cihazlara farklı IP atar. Port ise modemden farklı portlar açılmazsa aynı olur diye biliyorum. Sonuçta internete her cihaz aynı IP ile bağlanır. Siz kontrol edebilirsiniz. Modem üzerinden kontrol edildiğinde ise hepsi farklı IP gözükür.
Selamlar, odamda bir televizyonum ve bir bilgisayarım var. Benim size sorum şu; acaba bunların IPS'i ve portu aynı mıdır yoksa farklı mıdır?
Dostum sana özel port diye bir şey yoktur. Senin makinanda çalışan bir servis varsa ona göre açılmış bir port vardır. Mesela Minecraft sunucusu kurdun diyelim bu genelde 27015 portunda çalışır ve bu porta gelen istekleri kabul eder. Farklı bir örnekte mesela senin makinende web sitesi hostluyorsun diyelim. Bunu 80 portundan yapar.Portumu nereden öğrenebilirim peki?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.