1- Venatura'yı öneririm.
2- Kesin bu diyebileceğim bir marka yok açıkçası, C vitamininde benim tek dikkat ettiğim Ester formda olması, emilim seviyesinin yüksek olması ve asidik olmaması. Aile hekiminize yazdırıp eczanelerden de alabilirsiniz.
Biraz daha fanteziye kaçmak isterseniz antrenman günleri normal form (ester olmayan) C vitaminini 500mg ant öncesi, 500mg sonrası olarak alıp pump etkisini arttırabilirsiniz. Ester farkı ne diyecek olursanız; ester formun emilim süresi uzuyor. Bu normal bir gün için oldukça mantıklı. Normal formlarda ise direkt sindirilmeye başlıyor ve bana pek mantıklı gelmiyor. Normal formda C vitamini sahibiyseniz bunu güne bölerek kullanmanızı tavsiye ederim.
3- K2, d vitamininin emilimini arttırır. D vitamini testosteronu doğal olarak en üst seviyeye taşımaya yardımcı olur. Zaten Çok güzel bir onarıcıdır. kemikleri güçlendirir, kas onarımına güzel bir katkı sağlar. Protein sentezinde ve ATP yoğunluğunda da etkisi vardır. D vitamini depolandığı için kullanımınızı planlamanızı tavsiye ederim. Kullandığınızı ürünü bilmiyorum fakat benim ürünüme göre bu günlük 5000-6000 ünite ediyor. Yaz mevsiminde ideali 20 günde 25000-30000 ünitedir. Şahsen ben günde 2000ünite alıyorum. Kış aylarında bu 4000ünite olabiliyor. Ürün olarak kesinlikle
bunu tavsiye ederim.
Kendim için bir ekleme yapayım, Karaciğer ve böbrek sağlığımı düşünen birisiyim ki zaten belirli aralıklarla tahlil yaptırıyorum, 2 ayda bir de kan veriyorum. Aşırı sağlıklıyım. Özellikle karaciğerime çok dikkat eden birisiyim, cildim sırtım pürüzsüz.
2 ayda bir:
2 demet maydanoz, 2 tam sarımsak, 2 tam limon, 2 kaşık sirke, 20g keten tohumu, 20g deve dikeni ve 1lt suyu blanderdan geçirip 10 gün boyunca sabah akşam yarım litre içiyorum.
1 ay yapıp 1 ay yapmıyorum:
Kahvaltı sonrası nac600, liv52, natures&supreme milk thistle ve enginar suyu bulursam ucuza o, bulamazsam Solgar Artichoke Leaf Extract. 1 ay içerisinde karaciğer tahribatımı azaltıyor ve sivilceleri yok ediyor.
Bunu aylık giderlerime eklemedim çünkü bazen yapmadığım oluyor. O ayki yemek tarzıma, sebze ve yeşillik tüketişime göre değişiyor bunu uygulamam. Ama sizin cilt lekeleriniz, sırt sivilceleriniz varsa %40 karaciğer kaynaklıdır. 2. attığım uygulama sivilce sorunlarını geçirecektir. 4 yıldır yaz mevsimine girmeden önce yaparım, yaza pürüzsüz girerim.