Aynı ağ üzerinden virüs bulaşır mı?

Sanırım Intel Pentium. Aynen, evet.
Pentium serisinin hangi modeli? Eski olduğu için modelini öğrenemeyebilirsiniz. O yüzden size ücretsiz olan önerimi yapayım.

 
Merhabalar pazartesi canlı dersler başlıyor ve Zoom'un virüslü olduğunu biliyor virüslü derken başkasında virüs varsa senin bilgisayara bulaşıyor bende o yüzden eski bilgisayarımı Online derse kullanacağım aynı ağ üzerinden virüs bulaşma ihtimali var mı? Bulaşırsa ne yapmalıyım cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Ve şu an ESET internet securtiy kullanıyorum asıl bilgisayarımda eski bilgisayarıma yeni format attım.

Bulaşabilir. Hatta bazı virüsler makineyı ağa bağlamanla izin açıkları olan bilgisayarlara bulaşır.
 
EBA Canlı Ders uygulaması tamamen Zoom'un altyapısı ile çalışıyor. Her ikisi de virüssüz. Sadece güvenlik açıkları vardı onu da epey azalttılar. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yine de bu konularda mükemmel birisi olan @24099 hocamı çağırıyorum. Eminim o da benim dediğime katılacaktır.
 
En başta ve çoğu kişinin dediği gibi. Ağ üzerinden zararlı tabi ki bulaşır mantıken aynı ağda dosya paylaşamıyor muusnuz? Yazıcı paylaşamıyor musunuz? Yapabiliyorsanız zararlı niye geçmesin?

Söylediğin yazılım hakkında yakın zamanda açıklar duyuruldu ve açıklar düzeltilmesine rağmen tekrar olmayacağı bilinmez. Bu sadece bunda değil benzeri yazılımlarda da aynı risk mevcut.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı