Aynı anda iki farklı internet kullanmak

cancan1

Centipat
Merhaba dostlar, ilk internet ethernet kablosuyla bağlı 2. ise telefon bağlantısıyla. Ben şöyle kullanmak istiyorum, atıyorum Steam'den inecek bir oyunu telefon bağlantısıyla indirmek, diğer kullanım için de modemden gelen internetle kullanmak istiyorum. Bunu çözebilecek donanım ya da yazılım vs var mıdır acaba? Ya da mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, ilk internet ethernet kablosuyla bağlı 2. ise telefon bağlantısıyla. Ben şöyle kullanmak istiyorum, atıyorum Steam'den inecek bir oyunu telefon bağlantısıyla indirmek, diğer kullanım için de modemden gelen internetle kullanmak istiyorum. Bunu çözebilecek donanım ya da yazılım vs var mıdır acaba? Ya da mümkün müdür?

Öyle bir şey olmuyor diye biliyorum ama merak ettim doğrusu.

İngilizce ama translate kullanabilirsiniz. ForceBindIP adlı program.

Malesef yapamazsınız. Bilgisayarınızda 1 adet ağ donanımı vardır. Bu yüzden 1 ağa bağlanabilirsiniz. Bilgisayarların %99'unda da bu şekilde olduğunu düşünüyorum. 1 anakartta 1 adet ağ bağlantı çipseti gömülüdür.
İngilizce ama translate kullanabilirsiniz. ForceBindIP adlı program.

Bu farklı bir işe yarıyor sanırım. Örneğin: Telefonun IP'sini gösterip kablolunun bağlantısını ve hızını kullanmak gibi.

Malesef yapamazsınız. Bilgisayarınızda 1 adet ağ donanımı vardır. Bu yüzden 1 ağa bağlanabilirsiniz. Bilgisayarların %99'unda da bu şekilde olduğunu düşünüyorum. 1 anakartta 1 adet ağ bağlantı çipseti gömülüdür.
Sizinki biraz kesin sonuç olmamış mı? Laptoplarda WiFi + Ethernet var mesela. Ya da PCI-Express Ethernet kullanabilirsiniz. Ya da telefonu USB ile bağlayıp internet açabilirsiniz mesela?

Sizinki biraz kesin sonuç olmamış mı? Laptoplarda WiFi + Ethernet var mesela. Ya da PCI-Express Ethernet kullanabilirsiniz. Ya da telefonu USB ile bağlayıp internet açabilirisiniz mesela?

İkisini de bağlamayı deneyin. Yalnızca birini kullanabildiğinizi görürsünüz.

İkisini de bağlamayı deneyin. Yalnızca birini kullanabildiğinizi görürsünüz.
Sanırım demeden önce girip okusaydınız mesela ?
Yedeklilik modu normalde biri düştüğünde öteki internetin devreye girmesi için. Genelde şirketler kullanıyor bu özelliği. Aynı anda sadece birini kullanabilirsin. Ama dediğim gibi "normalde". Multi-WAN üzerinde birleştirme yapmıyor ise işe yaramıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı