@ust_sel Emin olmak için tekrar denedim. Hatta masaüstündeki wireless kartını bile söktüm. Hem masaüstünden hem de telefon tabletten video açtım, çalışıyor. Yakındaysan kablosuz olarak modemden gelen hızı direk alabiliyorsun. Ama uzun vadede ikisini birlikte deneme şansım olmadı.
TV'ye kablolu bağlayıp deneme şansım pek yok. Fark eder mi bilemiyorum.
Sitedeki açıklamayı anlayamadım tam ben de. Ethernet IP bende sabit ve DHCP kapalı. Router fonksiyonu DHCP ile alakalı olabilir.
Ama
HB üzerindeki eski versiyonunun kullanım seçeneklerinde şöyle bir diyagram var:
Kablolu ve kablosuz bağlantı yaptığını varsayıyorum.
Ek olarak bu powerline modellerinde kablosuz olanlarda 2. cihaz menzil genişletici oluyor zaten. Onlar tek alınıp da kullanılabilir ancak pahalı sanırım öyle alınca. Yukarıdaki powerline kurulum videosunda da ayrıca kablo bağlantısı alabilirsiniz deniliyor:
Ama ben hiçbir yerde de hem kablolu hem kablosuz(aynı anda) kullanılabilir açıklamasına denk gelmedim. Belki de o şekilde kullanıma ihtiyaç duyulmadığından söylenmiyor olabilir.
@Amiidamaru Sigortalar farklı olunca bağlantı hızında düşme oluyormuş. Technopat'ın yukarıdaki paylaştığım incelemesinde denk geldim. Hiç kurmadım ama kurulumları basit. Şöyle bir döküman bırakayım:
ftp://ftp.zyxel.com.tr/Zyxel_urunleri/PLA_CIHAZLARI/PLA4201/Kurulum_Dokumani/PLA4231ve4201KurulumDokumani.pdf
PLA4231 yerine PLA4232 olacak. Fark yok. Takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırım yine.