Amiidamaru
Megapat
Cihazlardan sadece PLA 4231 geldi gönderen arkadaş yanlış anlamış. PLA 4201 i bekliyorum şimdi.
Şu an elimde kablosuz modemim haricinde TP-Link'in şu bağlantıdaki TL-WA801ND Access Point'i var.
@ust_sel Hocam merhaba. Günler sonra sonunda hallettim mevzuyu. İkimizin de amacına uygun şekilde çalışıyor. Hem kablolu hem kablosuz olarak çalışıyor cihaz. Sorunu nasıl çözdüğümü sorarsan da vallahi yaptıklarımdan farklı bir şey yapmadım. Cihazı bir kaç kez tekrar eşleştirdim ve oldu. Normalde direk modemden 47 mbps hız alıyorum ama kullandığım powerline ürün salonda bana 9 mbps hız veriyor bu da sanırım grup priz kullandığım için böyle. direk duvardaki prizleri kullanma imkanım olmadı. Belkide arayüzünde kısıtlama vardır bilemiyorum bu konuda da araştırma yapıcam. Ama genel olarak bakarsak ihtiyaçları görüyor. Salonda kablosuz internetim var artık ve ayrıca cihazda 2 adet kablolu çıkış mevcut bu sayede akıllı televizyonuma ve uydu alıcıma da kablolu bağlantı sağladım.
Arkadaşlar son durum güncellemesi yapıyorum:
@kornoloji arkadaşımızın da daha önce kendi ağından teyit ettiği üzere TP-Link TL-WA855RE model cihaz istediğimi tam olarak yaptı.
@Amiidamaru arkadaşımızın dediği gibi Zyxel PLA-4232 + PLA 4201 Kit cihazı piyasada yok. Olsaydı da WA855RE 'den daha pahalıya gelecekti.
Ben WA855RE'yi buradaki linkten hepsiburada indirimlerinden de faydalanarak 119 TL'ye aldım. Mesajı yazdığım anki fiyatı yine belli bir indirimle 140 civarında.
Kısaca cihazın kurulumu:
WPS kurulumunu kullanmadım. Tarayıcıdan bağladım ve arayüz üzerinden kurdum. Cihazı bilgisayarıma kablo ile bağladım, arayüze girdim.
- İlk çalıştırmada şifre belirlemenizi istiyor, bir şifre belirledim
- Şifre aşamasından sonra hızlı kurulum ekranı geldi ve yönergeleri takip ederek cihazı sinyal tekrarlayıcı modunda hızlıca kurdum. Detay ayarlarla (IP vs.) uğraşmadım
- Cihazı PC'den çıkarıp Smart TV'ye kablo ile bağladım. TV ağa bağlanamadı fakat odadaki kablosuz sinyali güçlendi.
- Tekrar kablo ile PC'ye bağlayıp arayüze girdim ve ayarlardan DHCP'yi otomatik moddan kapalıya alıp (Çünkü modem zaten DHCP'yi ayarlıyor) cihaza boştaki bir IP adresini elle verdim.
- Cihazı tekrar TV'ye kablo ile bağladım. Bu sırada WPS'ye yanlışlıkla bastım, fakat modemin WPS'sini açmadığım için etkisi olduğunu sanmıyorum.
- Sonuç başarılı. Televizyon kablo ile internete çıktı ve kablosuz sinyal de aynı anda güçlendi.
Test amaçlı olarak netflix vs açtım, sorun yok. Fakat hızı nasıldır daha tam test edemedim. Yine de işimi göreceğini düşünüyorum.
İşe yaramasına sevindim.
Sinyali iyi alıyorsa hızda büyük oranda bir düşme yapmıyor. Ama yine de direk modeme bağlanmış gibi de olmuyor. Telefonlar için Tether uygulaması var, belki işine yarayabilir.
Uzun vade de kullanım tecrübelerini bekliyorum.
@Amiidamaru nun cihazında performans sorunu varmış, henüz çözemedi onu sanırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.