Aynı Anda Kablolu ve Kablosuz Yayın Yapabilen Access Point Tavsiyesi

Şu an elimde kablosuz modemim haricinde TP-Link'in şu bağlantıdaki TL-WA801ND Access Point'i var.

PC'de kullandığım WA801ND cihazı haftasonları belli saatlerde TV'ye takıyorum, fakat dün TV daha önce yapmadığı bir sıkıntı çıkarttı. Birkaç kere ağdan düştü online yayını izlerken. Baktığımda TV'nin ağ ile ilgili ayar kısmı inaktif olmuştu ve kapatıp açmadan düzelmedi, hatta birinde modemi bile kapatıp açtım. Akşam uğraşamadım ama bugün tekrar bakmayı planlıyorum. Neden kaynaklandığını anlayamadım. Eğer sorun TV'den ise ve geçici bir şey değilse ağ cihazından önce televizyonun sorununu çözmem gerekecek.

@Amiidamaru o cihaza bi baktım internetten de çoğu yerde stokta yok yazıyor. Sen iyi bulmuşsun. Geldi mi doğru cihaz?

Cihaz dün akşam anca geldi. Kurulumunu yaptım. Kit olarak geliyor 1 adet PLA 4231 1 adet PLA 4201. PLA 4201 olanı kabloyla modeme bağlıyoruz. PLA 4231 olanı da istediğiniz odada prize takıyoruz. Cihazları üzerindeki düğmeler vasıtasıyla eşleştirmeyi başardım. PLA 4231 den kablo ile bilgisayara bağlantı kurdum ve internete erişebildim fakat kablosuz olarak maalesef bağlanamadım. Mobil cihazların kablosuz ağ listesinde cihaz görünüyor fakat şifre istiyor. Normalde şifre istememesi lazım. Kabloyla bağlantı kurduğum bilgisayardan cihazın arayüzüne giriş yapıp kablosuz ağ ayarlarında cihazın ismini ve parolasını değiştirdim. Mobil cihazlar üzerinden kablosuz olarak bağlanmayı denediğimde her seferinde parola yanlış dedi. Parolayı değiştirdiğim halde bir türlü bağlanamadım. Bu sorunu çözebilirsem cihaz amacıma uygun hizmet edecek inşallah. Gelişmeleri tekrar sizlerle paylaşıcam. Sizlerde bu sorunuma çözüm bulursanız buradan paylaşın lütfen. Cihazın kurulum dökümanları inceledim hatta müşteri hizmetlerine mail attım ama çözüme ulaşamadım.

@Recep Baltaş bey yaşadığım sorunla ilgili çözüm öneriniz var mı?

@ust_sel Hocam cihazı ben internetten falan almadım. Dayım eskiden Zyxel ithalat müdürüydü o ayarladı bana cihazı. Aynı modeli olmasa da farklı modelleri ya da farklı markaları tercih edebilirsin zaten hepsinin mantığı aynı.
@ust_sel Hocam merhaba. Günler sonra sonunda hallettim mevzuyu. İkimizin de amacına uygun şekilde çalışıyor. Hem kablolu hem kablosuz olarak çalışıyor cihaz. Sorunu nasıl çözdüğümü sorarsan da vallahi yaptıklarımdan farklı bir şey yapmadım. Cihazı bir kaç kez tekrar eşleştirdim ve oldu. Normalde direk modemden 47 mbps hız alıyorum ama kullandığım powerline ürün salonda bana 9 mbps hız veriyor bu da sanırım grup priz kullandığım için böyle. direk duvardaki prizleri kullanma imkanım olmadı. Belkide arayüzünde kısıtlama vardır bilemiyorum bu konuda da araştırma yapıcam. Ama genel olarak bakarsak ihtiyaçları görüyor. Salonda kablosuz internetim var artık ve ayrıca cihazda 2 adet kablolu çıkış mevcut bu sayede akıllı televizyonuma ve uydu alıcıma da kablolu bağlantı sağladım.

Son düzenleme:
@ust_sel Hocam merhaba. Günler sonra sonunda hallettim mevzuyu. İkimizin de amacına uygun şekilde çalışıyor. Hem kablolu hem kablosuz olarak çalışıyor cihaz. Sorunu nasıl çözdüğümü sorarsan da vallahi yaptıklarımdan farklı bir şey yapmadım. Cihazı bir kaç kez tekrar eşleştirdim ve oldu. Normalde direk modemden 47 mbps hız alıyorum ama kullandığım powerline ürün salonda bana 9 mbps hız veriyor bu da sanırım grup priz kullandığım için böyle. direk duvardaki prizleri kullanma imkanım olmadı. Belkide arayüzünde kısıtlama vardır bilemiyorum bu konuda da araştırma yapıcam. Ama genel olarak bakarsak ihtiyaçları görüyor. Salonda kablosuz internetim var artık ve ayrıca cihazda 2 adet kablolu çıkış mevcut bu sayede akıllı televizyonuma ve uydu alıcıma da kablolu bağlantı sağladım.

Hayırlı olsun nihayet çözülmüş @Amiidamaru hocam. Ben @kornoloji arkadaşın cihazı düşünüyordum ama sizinki de çözdüyse şimdi elimizde bu işi yapabilen en az iki cihazımız oldu.

• Zyxel PLA-4232 + PLA 4201 Kit
  • TP-Link TL-WA855RE
Ben de ikisinden birini alırım artık. Elinize sağlık arkadaşlar teşekkürler. Yöneticiler konuyu çözüldü olarak işaretlerse iyi olur ya da benim yapmam gerekiyorsa ben yapayım.

@ust_sel Hocam bendeki cihazdan piyasada yok sanırım ben bulamadım ama benzeri powerline ürünleri de kullanırsan aynı sonucu verecektir. Bu arada bu cihazlar biraz tuzlu oluyor genelde. Elektronikçilerde veya uydu alıcı vb. ürünler satan mağazalarda uygun fiyata bulma şansın var. Ben dün denk geldi yol üstündeki bi uydu alıcı çanak falan satan bi dükkana girdim aşağıda linkteki ürünü gördüm fiyatına 280 lira dedi ve belkide pazarlıkla biraz daha ucuza alabilirdim.

TP-LINK TL-PA4010KIT 500Mbps Tak-Kullan %85 Enerji Fiyatı

Arkadaşlar son durum güncellemesi yapıyorum:

@kornoloji arkadaşımızın da daha önce kendi ağından teyit ettiği üzere TP-Link TL-WA855RE model cihaz istediğimi tam olarak yaptı.

@Amiidamaru arkadaşımızın dediği gibi Zyxel PLA-4232 + PLA 4201 Kit cihazı piyasada yok. Olsaydı da WA855RE 'den daha pahalıya gelecekti.

Ben WA855RE'yi buradaki linkten hepsiburada indirimlerinden de faydalanarak 119 TL'ye aldım. Mesajı yazdığım anki fiyatı yine belli bir indirimle 140 civarında.

Kısaca cihazın kurulumu:

WPS kurulumunu kullanmadım. Tarayıcıdan bağladım ve arayüz üzerinden kurdum. Cihazı bilgisayarıma kablo ile bağladım, arayüze girdim.
  1. İlk çalıştırmada şifre belirlemenizi istiyor, bir şifre belirledim
  2. Şifre aşamasından sonra hızlı kurulum ekranı geldi ve yönergeleri takip ederek cihazı sinyal tekrarlayıcı modunda hızlıca kurdum. Detay ayarlarla (IP vs.) uğraşmadım
  3. Cihazı PC'den çıkarıp Smart TV'ye kablo ile bağladım. TV ağa bağlanamadı fakat odadaki kablosuz sinyali güçlendi.
  4. Tekrar kablo ile PC'ye bağlayıp arayüze girdim ve ayarlardan DHCP'yi otomatik moddan kapalıya alıp (Çünkü modem zaten DHCP'yi ayarlıyor) cihaza boştaki bir IP adresini elle verdim.
  5. Cihazı tekrar TV'ye kablo ile bağladım. Bu sırada WPS'ye yanlışlıkla bastım, fakat modemin WPS'sini açmadığım için etkisi olduğunu sanmıyorum.
  6. Sonuç başarılı. Televizyon kablo ile internete çıktı ve kablosuz sinyal de aynı anda güçlendi.

Test amaçlı olarak netflix vs açtım, sorun yok. Fakat hızı nasıldır daha tam test edemedim. Yine de işimi göreceğini düşünüyorum.

Arkadaşlar son durum güncellemesi yapıyorum:

@kornoloji arkadaşımızın da daha önce kendi ağından teyit ettiği üzere TP-Link TL-WA855RE model cihaz istediğimi tam olarak yaptı.

@Amiidamaru arkadaşımızın dediği gibi Zyxel PLA-4232 + PLA 4201 Kit cihazı piyasada yok. Olsaydı da WA855RE 'den daha pahalıya gelecekti.

Ben WA855RE'yi buradaki linkten hepsiburada indirimlerinden de faydalanarak 119 TL'ye aldım. Mesajı yazdığım anki fiyatı yine belli bir indirimle 140 civarında.

Kısaca cihazın kurulumu:

WPS kurulumunu kullanmadım. Tarayıcıdan bağladım ve arayüz üzerinden kurdum. Cihazı bilgisayarıma kablo ile bağladım, arayüze girdim.
  1. İlk çalıştırmada şifre belirlemenizi istiyor, bir şifre belirledim
  2. Şifre aşamasından sonra hızlı kurulum ekranı geldi ve yönergeleri takip ederek cihazı sinyal tekrarlayıcı modunda hızlıca kurdum. Detay ayarlarla (IP vs.) uğraşmadım
  3. Cihazı PC'den çıkarıp Smart TV'ye kablo ile bağladım. TV ağa bağlanamadı fakat odadaki kablosuz sinyali güçlendi.
  4. Tekrar kablo ile PC'ye bağlayıp arayüze girdim ve ayarlardan DHCP'yi otomatik moddan kapalıya alıp (Çünkü modem zaten DHCP'yi ayarlıyor) cihaza boştaki bir IP adresini elle verdim.
  5. Cihazı tekrar TV'ye kablo ile bağladım. Bu sırada WPS'ye yanlışlıkla bastım, fakat modemin WPS'sini açmadığım için etkisi olduğunu sanmıyorum.
  6. Sonuç başarılı. Televizyon kablo ile internete çıktı ve kablosuz sinyal de aynı anda güçlendi.

Test amaçlı olarak netflix vs açtım, sorun yok. Fakat hızı nasıldır daha tam test edemedim. Yine de işimi göreceğini düşünüyorum.

İşe yaramasına sevindim. :kıkırda:
Sinyali iyi alıyorsa hızda büyük oranda bir düşme yapmıyor. Ama yine de direk modeme bağlanmış gibi de olmuyor. Telefonlar için Tether uygulaması var, belki işine yarayabilir.

Uzun vade de kullanım tecrübelerini bekliyorum.

@Amiidamaru nun cihazında performans sorunu varmış, henüz çözemedi onu sanırım.

Powerline ürünler uzatma kabloları üzerinden bağlantı sağladığında performans düşüşü yaşıyormuş. Direk prize takma şansım olmadığı için mecburen böyle kullanıyorum. Ürün bana ücretsiz geldiği için çok problem etmiyorum. Para verip almış olsaydım gerçekten çok pişman olurdum.

İşe yaramasına sevindim. :kıkırda:
Sinyali iyi alıyorsa hızda büyük oranda bir düşme yapmıyor. Ama yine de direk modeme bağlanmış gibi de olmuyor. Telefonlar için Tether uygulaması var, belki işine yarayabilir.

Uzun vade de kullanım tecrübelerini bekliyorum.

@Amiidamaru nun cihazında performans sorunu varmış, henüz çözemedi onu sanırım.

Son Durum Güncellemesi:

Cihazı alalı 1 aydan fazla bir zaman geçti. Genel olarak memnunum. Arada nadiren hattan düşmeler olsa da çok sık yaşanan ve can sıkan durumlar değil. Ağ hızı güzel, video ve canlı yayınlar genelde full HD olarak sorunsuz izleniyor (4k'yı bilmiyorum). Teknoloji ürünlerinde şans da önemli olmakla beraber almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

merhaba arkadaşlar,

çok hızlıca ve yeterince araştırmadan TP Link TL-WR841N V14 n300 router (a101-90 tl) almış bulundum. modemin hometheater ve tv'ye uzak olması sebebiyle aklımca wireless'ı kabloluya çevirip bağlayacaktım ama yapamadım. ben mi beceremedim yoksa aldığım cihazın teknik özellikleri mi yetersiz tam karar veremedim. gerçi şurdaki TL-WR841N | 300Mbps Kablosuz N Router | TP-Link Türkiye şemalarda zaten istediğimin olmadığını gösteriyor ama diyorum ki işte belki bir umut :) var mıdır sizce de umut? :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı