Aynı Anda Kablolu ve Kablosuz Yayın Yapabilen Access Point Tavsiyesi

merhaba arkadaşlar,

çok hızlıca ve yeterince araştırmadan TP Link TL-WR841N V14 n300 router (a101-90 tl) almış bulundum. modemin hometheater ve tv'ye uzak olması sebebiyle aklımca wireless'ı kabloluya çevirip bağlayacaktım ama yapamadım. ben mi beceremedim yoksa aldığım cihazın teknik özellikleri mi yetersiz tam karar veremedim. gerçi şurdaki TL-WR841N | 300Mbps Kablosuz N Router | TP-Link Türkiye şemalarda zaten istediğimin olmadığını gösteriyor ama diyorum ki işte belki bir umut :) var mıdır sizce de umut? :)

Hocam buradaki sayfaya göre cihazınızda WISP modu var. Bazı forumlarda bu modun kablosuz bağlanıtıyı kablolu ve yine kablosuz olarak dağıtmayı sağladığı yazılmış. Bu modu bir araştırıp denemenizi öneririm.

Arkadaşlar son durum güncellemesi yapıyorum:

@kornoloji arkadaşımızın da daha önce kendi ağından teyit ettiği üzere TP-Link TL-WA855RE model cihaz istediğimi tam olarak yaptı.

@Amiidamaru arkadaşımızın dediği gibi Zyxel PLA-4232 + PLA 4201 Kit cihazı piyasada yok. Olsaydı da WA855RE 'den daha pahalıya gelecekti.

Ben WA855RE'yi buradaki linkten hepsiburada indirimlerinden de faydalanarak 119 TL'ye aldım. Mesajı yazdığım anki fiyatı yine belli bir indirimle 140 civarında.

Kısaca cihazın kurulumu:

WPS kurulumunu kullanmadım. Tarayıcıdan bağladım ve arayüz üzerinden kurdum. Cihazı bilgisayarıma kablo ile bağladım, arayüze girdim.
  1. İlk çalıştırmada şifre belirlemenizi istiyor, bir şifre belirledim
  2. Şifre aşamasından sonra hızlı kurulum ekranı geldi ve yönergeleri takip ederek cihazı sinyal tekrarlayıcı modunda hızlıca kurdum. Detay ayarlarla (IP vs.) uğraşmadım
  3. Cihazı PC'den çıkarıp Smart TV'ye kablo ile bağladım. TV ağa bağlanamadı fakat odadaki kablosuz sinyali güçlendi.
  4. Tekrar kablo ile PC'ye bağlayıp arayüze girdim ve ayarlardan DHCP'yi otomatik moddan kapalıya alıp (Çünkü modem zaten DHCP'yi ayarlıyor) cihaza boştaki bir IP adresini elle verdim.
  5. Cihazı tekrar TV'ye kablo ile bağladım. Bu sırada WPS'ye yanlışlıkla bastım, fakat modemin WPS'sini açmadığım için etkisi olduğunu sanmıyorum.
  6. Sonuç başarılı. Televizyon kablo ile internete çıktı ve kablosuz sinyal de aynı anda güçlendi.

Test amaçlı olarak netflix vs açtım, sorun yok. Fakat hızı nasıldır daha tam test edemedim. Yine de işimi göreceğini düşünüyorum.
Arkadaşlar son durum güncellemesi yapıyorum:

@kornoloji arkadaşımızın da daha önce kendi ağından teyit ettiği üzere TP-Link TL-WA855RE model cihaz istediğimi tam olarak yaptı.

@Amiidamaru arkadaşımızın dediği gibi Zyxel PLA-4232 + PLA 4201 Kit cihazı piyasada yok. Olsaydı da WA855RE 'den daha pahalıya gelecekti.

Ben WA855RE'yi buradaki linkten hepsiburada indirimlerinden de faydalanarak 119 TL'ye aldım. Mesajı yazdığım anki fiyatı yine belli bir indirimle 140 civarında.

Kısaca cihazın kurulumu:

WPS kurulumunu kullanmadım. Tarayıcıdan bağladım ve arayüz üzerinden kurdum. Cihazı bilgisayarıma kablo ile bağladım, arayüze girdim.
  1. İlk çalıştırmada şifre belirlemenizi istiyor, bir şifre belirledim
  2. Şifre aşamasından sonra hızlı kurulum ekranı geldi ve yönergeleri takip ederek cihazı sinyal tekrarlayıcı modunda hızlıca kurdum. Detay ayarlarla (IP vs.) uğraşmadım
  3. Cihazı PC'den çıkarıp Smart TV'ye kablo ile bağladım. TV ağa bağlanamadı fakat odadaki kablosuz sinyali güçlendi.
  4. Tekrar kablo ile PC'ye bağlayıp arayüze girdim ve ayarlardan DHCP'yi otomatik moddan kapalıya alıp (Çünkü modem zaten DHCP'yi ayarlıyor) cihaza boştaki bir IP adresini elle verdim.
  5. Cihazı tekrar TV'ye kablo ile bağladım. Bu sırada WPS'ye yanlışlıkla bastım, fakat modemin WPS'sini açmadığım için etkisi olduğunu sanmıyorum.
  6. Sonuç başarılı. Televizyon kablo ile internete çıktı ve kablosuz sinyal de aynı anda güçlendi.

Test amaçlı olarak netflix vs açtım, sorun yok. Fakat hızı nasıldır daha tam test edemedim. Yine de işimi göreceğini düşünüyorum.
Merhaba.
Ben Tplink archer ac80 access point aldım. Asus ac750 modemden kablo ile tplinke oradanda kablo ile tv ye bağlantı yaptım. Tp link e kablosuz telefonlar ile bağlanıyoruz ama tv de internet yok. Tv ıp ayarını otomatik yapınca hata verdi bende manuel şu şekilde yaptım. Ip adresi: 192.168.1.200, alt ağ maskesi:255.255.255.0, ağ geçidi: 192.168.1.1, dns sunucu:8.8.8.8
Nasıl çözebiliriz.
Teşekkürler.

Merhaba.
Ben Tplink archer ac80 access point aldım. Asus ac750 modemden kablo ile tplinke oradanda kablo ile tv ye bağlantı yaptım. Tp link e kablosuz telefonlar ile bağlanıyoruz ama tv de internet yok. Tv ıp ayarını otomatik yapınca hata verdi bende manuel şu şekilde yaptım. Ip adresi: 192.168.1.200, alt ağ maskesi:255.255.255.0, ağ geçidi: 192.168.1.1, dns sunucu:8.8.8.8
Nasıl çözebiliriz.
Teşekkürler.

Bende herhangi bir sorun olmamıştı. WA855RE'yi halen kullanmakla beraber, o dönemden bu yana evdeki ağ haritası biraz değişti, tahminen yazıyorum.

Archer AC80 cihazınız access point modunda ise bağlantı sorunu ondan olabilir. Modemin kablosuzunu kapatıp bridge moduna alarak, sadece interneti kabloyla AC80'e vermek için kullanıp, AC80'i ise router modunda IP atamaları için yetkili hale getirerek dener misiniz? IP'leri modem yerine AC80'den dağıtmış olacaksınız.

Ben wireless'i sorunlu Kablonet modeme Archer C6 ekleyerek, bu şekilde yaptım. WA855RE, Archer C6'dan kablosuz olarak interneti alıyor. Smart TV ise WA855RE'den kablolu olarak interneti alıyor. Ayrıca C6'dan kablolu olarak da masaüstü PC'ye internet geliyor. WA855RE'nin performansı biraz sınırlı olsa da sorunlu modemin wireless kopmalarından sonra ilaç gibi geldi.

Yalnız modemde bu bridge mod işlemi için, varsa MAC clone özelliğini kullanmanız gerekebilir. İnternette ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı