Bu CMD üzerinden NetSpeed'in google.com ping testi.
Bu da CMD üzerinden Türk Telekom'un Google.com ping testi.
Bir alt katımda bulunan komşumun Türk Telekom Wi-Fi'sine bağlandığımda kendi pingimin neredeyse yarısı kadar ping alıyorum ve tek fark internet servis sağlayıcıları. Dün statik IP bile aldım belki bir faydası olur diye o bile işe yaramadı. Ne yapılması lazım, ne öneriyorsunuz?
Görüştüm birebir anlattım hattımda hiçbir problem olmadığını olayın teknik ekibe bildirileceğini söylediler ama nafile 5 gündür tek cevapları teknik ekip ilgileniyordur oluyor.
@Eryd Hocam haklısınız bu ara Netspeed de sorunlar oluyor benim altyapı iyi olmasına rağmen sorunlar oldu ama yine diyorum, Netspeed; Turknet'ten daha iyi bir ISS. Sadece bu sitede değil başka yerlerde de hep Turknet ile ilgili şikayetler mevcut.
Tracert komutlarını detaylandırıp, Netpseed'in network birimine ulaşmanız lazım. "Vie.valve.net", 1.1.1.1 olur farklı IP ile yapıp, pingin yüksek olduğu noktaları şikayet edin.
Örnek;
Valve sunucularına ulaşırken Nevşehir-Kayseri turu atıp, ardından Ümraniye'ye, oradan Gayrettepe'ye tur atmışım. Bu turu atmasaydım 2-3 ms daha düşük ping alacaktım.
7. kısımda bir sorun var. 13-18 değeri diğer kısımlara göre yüksek olduğu için şikayet edilebilir.
Bu şekilde detaylı bir şikayet kaydı gönderip, sorunun nerede olduğunu bulmak lazım.