Çözüldü Aynı MHz, Farklı CL Değerlerine Sahip RAM Beraber Kullanmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

YasinBey60

Hectopat
Daha fazla  
Şu an bende 8 GB DDR3 1600 MHz CL11 Samsung RAM bulunmaktadır. Ben RAM'i 16 GB'a yükseltmek istiyorum. Anakartım 16 GB'a kadar destekliyor. 8 GB DDR3 1600 MHz CL9 Kingston HyperX Savage RAM buldum. MHz değerleri eşit fakat CL değeri farklı, uyumsuzluk yaşar mıyım? Lütfen kesin bir cevap yazınız. Bilgisayarım hakkında diğer bilgilerim için Asus M51AD modeline bakabilir.

Uyumsuzluk sorunu yaşamamanız için kesin olarak önerimiz aynı özelliklerdeki bellekleri kullanmanız. Elinizdekini satıp, linkteki üründen iki adet alabilirsiniz ya da elinizdekinin aynısından alabilirsiniz.

Uyumsuzluk sorunu yaşamamanız için kesin olarak önerimiz aynı özelliklerdeki bellekleri kullanmanız. Elinizdekini satıp, linkteki üründen iki adet alabilirsiniz ya da elinizdekinin aynısından alabilirsiniz.
Ben bu soruyu bilgisayarcı arkadaşa sormuştum bana şu cevabı vermişti; "Sorun yaşamazsın. Yeni alacağın CL9 RAM şuan takılı olan RAM sebebiyle CL11'e dönüşür. Fakat OC yaparken mavi ekran hatası alabilirsin."
Ben de iki arada bir derede kaldım.

Beraber çalışma ihtimalleri var. Kimi zaman aynı özelliklerdeki bellekler bile beraber çalışmayabiliyor, aynı marka model olsalar dahi. Durum böyleyken şartları zora sokmanın bir manası yok. :) RAM kolay alınıp satılabilen bir ürün. Sistemi CL 11'den CL 9'a düşürmek istiyorsanız elinizdekini satabilirsiniz.

Beraber çalışma ihtimalleri var. Kimi zaman aynı özelliklerdeki bellekler bile beraber çalışmayabiliyor, aynı marka model olsalar dahi. Durum böyleyken şartları zora sokmanın bir manası yok. :) RAM kolay alınıp satılabilen bir ürün. Sistemi CL 11'den CL 9'a düşürmek istiyorsanız elinizdekini satabilirsiniz.
Teknoloji şans işi ne de olsa haklısın. RAM siparişini vereyim, sorun çıkarsa geri iadesini yaparım.

Benim kullandığım anakartın kitapçığında aynı CL değerlerine sahip RAM kullanılmasını öneriyordu. Bence aynı CL değerine sahip RAM alırsan daha iyi olur.

1.png

Siz bilirsiniz. Ben sistemime böyle bir şey uygulamam. Oyun haricinde başka uygulamalar kullansanız dahi 8 GB ile bir süre idare edilebilir. 3-4 GB değil sonuçta. Eskisini satana kadar yeni RAM ile 8 GB kullanmanız tavsiyemdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı