Aynı ürünün defalarca konuda önerilmesi

Katılım
15 Haziran 2017
Mesajlar
43.796
Makaleler
115
Çözümler
343
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Neredeyse her konuda görüyorum, aynı ürünü en az 15 kişi alt alta öneriyor, hiç farklı bir ürün yok. Neden herkes bu kadar kopyala yapıştırı seviyor veya farklı bir ürün arama çabasında değil?


Mesela ''500 TL'lik soğutma önerisi'' diye bir konu açtım diyelim. Altına en az 10 tane Freezer 34 atılacağına kalıbımı basarım. 1 tane farklı bir şey önerilse direkt kızgın çakarlar buna da eminim. Ondan iyi bile olsa sürü psikolojisinden dolayı kızgın atacakları veya alınmaz diyecekleri de biliyorum, karşılaşıyorum da.

Bazen kelimesi kelimesine aynısını bile yazanları görüyorum yazdığım şeyle. Mesela X ürününü öneririm diyorum, bir altındaki yorumda X ürünü gayet iyidir alabilirsin gibi bir yorum var. Mesaj kasmak ve beğeni kasmak isteyenler de maalesef çok.

Biraz araştırın, farklı bir şeyler bakın. Bu kadar ezberci olmayın, hazıra konmayın. Ben bir şey önerirken atılanlara bakıyorum, aynı seviyede alternatifi varsa öneriyorum, yoksa atan kişiyi beğenip geçiyorum.

Bir de bu ezberciliğin ve kopyala yapıştırın şöyle bir zararı var, tabii bu her durumda olmuyor. Atılan ürün o fiyatta gerçekten en iyisiyse sorun yok ancak eğer o fiyat bandında ondan iyi bir ürün varsa ve forumda ezbere dolaşan bir ürün varsa daha iyi bir ürün bile olsa kimse atmadığı için gözden kaçıyor ve konu sahibi daha iyi bir ürünü alabilecekken 10-15 kişinin birlikte alt alta önerdiği bir ürünü alıyor.


Bu konuyla ilgili bir düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Kural 60 bu yüzden de geldi, kanımca. Zamanla oturacaktır. Yine de tam olarak çözeceğini sanmıyorum.

Not: Bir süre sonra ise mesaj ve benzeri istatistikler, zaten etkiliydi ama, devreye girecek. Fazla mesajlı üye X ürünün önerirse, diğerleri de önerecek. Her zaman böyle oldu, olmaya da devam edecek gibi duruyor. Kaldırılması gerektiğini dile getirdim ama pek yanaşılmadı sanırım.
 
Bu konuda katılıyorum sana. Zaten mesaj yazılmış konulara aynı mesajları yazıp mesaj kasmaya çalışan çok insan var. Soru olarak açılmış konularda da aynı şekilde yapan var. Eğer farklı bir öneri sunamayacak, farklı bir çözüm yolu belirtemeyecekseniz yorum yapmamanız daha iyi.
 
Sonuna kadar katılıyorum.

200TL fare önerisi konularında bu fareyi çok görüyoruz değil mi? 10 kişi öneriyorsa 9'u bu farenin ne kadar kötü bir fare olduğunu bilmiyordur.

PMW3320 sensör, 80IPS, 20G. Berbat bir ürün, asla para verilmez.

Tabii bunların hiç bir önemi yok. Çünkü Corsair, herkes öneriyor. Farenin sensörünün ne önemi var ki?
 
Hocam önereceğim klavyeyi başkası önerirse yanında ekstra bir bilgi veya klavye öneririm, boş durmam. Gerçekten emek diye bir şey bildikleri yok. Beni bu Sosyal'de az buçukta olsa tanıyan 3-5 kişi var. Aynı şeyi önerdiğimi görürseler yanında ufak bir tavsiye veya bir ürün de önerdiğimi görürler. Sana katılıyorum.
 
Sonuna kadar katılıyorum.

200TL fare önerisi konularında bu fareyi çok görüyoruz değil mi? 10 kişi öneriyorsa 9'u bu farenin ne kadar kötü bir fare olduğunu bilmiyordur.

PMW3320 sensör, 80IPS, 20G. Berbat bir ürün, asla para verilmez.

Tabii bunların hiçbir önemi yok. Çünkü Corsair, herkes öneriyor. Farenin sensörünün ne önemi var ki?

Hocam o farenin sensörü PMW3327 olarak geçiyor Corsair'in sitesinde. PMW3320'yi nereden duydunuz bilmiyorum.

HARPOON RGB PRO FPS/MOBA Gaming Mouse (AP) (corsair.com)
 
Hocam o farenin sensörü PMW3327 olarak geçiyor Corsair'in sitesinde. Pmw 3320'yi nereden duydunuz bilmiyorum.

HARPOON RGB PRO FPS/MOBA Gaming Mouse (AP) (corsair.com)
Harpoon RGB ve Harpoon RGB Pro farklı ürünler. Türkiye'de Pro modeli satılmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı