Aynı ürünün defalarca konuda önerilmesi

Pro olanı da Pro olmayanı da "Pro" ismi ile satılıyor sanırım. 200TL fiyat bandındaki Harpoon'da PMW3320 var.

Hayır, ikisi ayrı ürünler ve Türkiye pazarında herhangi bir ayrım yok. Lütfen dikkat edin. Attığınız ilk mesajdaki ürün, RGB Pro modeli, farklı bir işlemciyi barındırıyor.

Pro olmayanı da Pro etiketiyle satamazlar. Ciddi bir sorun olur bu, satan yer için.
Neredeyse her konuda görüyorum, aynı ürünü en az 15 kişi alt alta öneriyor, hiç farklı bir ürün yok. Neden herkes bu kadar kopyala yapıştırı seviyor veya farklı bir ürün arama çabasında değil?


Mesela ''500 TL'lik soğutma önerisi'' diye bir konu açtım diyelim. Altına en az 10 tane Freezer 34 atılacağına kalıbımı basarım. 1 tane farklı bir şey önerilse direkt kızgın çakarlar buna da eminim. Ondan iyi bile olsa sürü psikolojisinden dolayı kızgın atacakları veya alınmaz diyecekleri de biliyorum, karşılaşıyorum da.

Bazen kelimesi kelimesine aynısını bile yazanları görüyorum yazdığım şeyle. Mesela X ürününü öneririm diyorum, bir altındaki yorumda X ürünü gayet iyidir alabilirsin gibi bir yorum var. Mesaj kasmak ve beğeni kasmak isteyenler de maalesef çok.

Biraz araştırın, farklı bir şeyler bakın. Bu kadar ezberci olmayın, hazıra konmayın. Ben bir şey önerirken atılanlara bakıyorum, aynı seviyede alternatifi varsa öneriyorum, yoksa atan kişiyi beğenip geçiyorum.

Bir de bu ezberciliğin ve kopyala yapıştırın şöyle bir zararı var, tabii bu her durumda olmuyor. Atılan ürün o fiyatta gerçekten en iyisiyse sorun yok ancak eğer o fiyat bandında ondan iyi bir ürün varsa ve forumda ezbere dolaşan bir ürün varsa daha iyi bir ürün bile olsa kimse atmadığı için gözden kaçıyor ve konu sahibi daha iyi bir ürünü alabilecekken 10-15 kişinin birlikte alt alta önerdiği bir ürünü alıyor.


Bu konuyla ilgili bir düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Takmamak lazım ya. Yoksa bir yerden sonra kendi kendinizi sıkmaya başlarsınız. Bazı ürünler elbet önce çıkıp tekrar tekrar önerilecek. Eskinden Zalman Z3 vardı mesela, Mastercase ucuzken Mastercase 5 serisi vardı, Aerocool KCAS vardı, Cooler Master Devastator setleri vardı... :) Yani her dönem öne çıkan ürünler oluyor.

Siz sadece doğru ve emin olduğunuz ürünleri önerin. Gerisini de boş verin, canınızı Dünyalık şeyler için sıkmayın. :)
 
Bunu ben biraz yapıyor olabilirim. 👉👈

Mesela benim termal macunlar konusunda pek bilgim yok ama şu wmk isimli şeyin fazla olunca iyi olduğunu biliyorum. O yüzden üzgün atıyorum düşük olanlara.

Özür dilerim hepinizden.
Ama klavye konusunda kabul etmiyorum hiçbir iddiayı, çoğunu deneyimledim.
Geçen konuda w/mk oranı sizinkiyle neredeyse aynı olan ve daha ucuz olan termal macun attım üzgün attılar. Sebebini de tam kavramış değilim yani.
 
Geçen konuda W/MK oranı sizinkiyle neredeyse aynı olan ve daha ucuz olan termal macun attım üzgün attılar. Sebebini de tam kavramış değilim yani.
Hangi ürün?
Bunu ben biraz yapıyor olabilirim. 👉👈

Mesela benim termal macunlar konusunda pek bilgim yok ama şu wmk isimli şeyin fazla olunca iyi olduğunu biliyorum. O yüzden üzgün atıyorum düşük olanlara.

Özür dilerim hepinizden.
Ama klavye konusunda kabul etmiyorum hiçbir iddiayı, çoğunu deneyimledim.
Forumu bırakmanı gerektirecek bir durum yok bence, geri gel.
 
Haklısınız aslında. İnsanlar "Çözüm" ve "Beğeni" almak için çırpınıyorlar. Kendilerini başkalarına karşı daha bilgili gösterme gibi bir çabaları var sanırsam anlayamadım :D. Geçenlerde bende de değişik bir olay oldu. Benden önce bir konuya yorum yapan kullanıcı eksik bilgi vermişti. Bende daha ayrıntılı anlattım. 5 dakika sonra baktığımda çözümü o almış. Kendi mesajını düzenleyip benimkiyle aynı yapmıştı :D.
 
Kullanıcılar, ilk olarak aralarındaki "saçma" rekabeti bırakmalı. Sen benim önerdiğimi önerdin, bilgi hırsızlığı yapıyorsun, yok benden çaldın tarzı söylemler kendilerini yüceltmek için söyleniyor. Bu doğru değil. Burası bir yardım platformu, ego kasma platformu değil. Yapılacak bir şey karşılık beklenmeden yapılmalı.

Söylediğinize katılıyorum. Eğer X ürünü iyiyse, bunun defalarca kez önerilmesine gerek yok. X ürününü öneren kullanıcıya "beğeni" atın geçin. Fakat çoğu kullanıcı beğeni sayısını bir maharet sandığı için maalesef bu durum böyle olmuyor. Umarım bir çözüm bulunur.

Şahsen ezbere bir ürün önermek yerine, kendim iyi bulduğum bir ürünü önermeyi yeğlerim. Eğer attığım ürün iyi değilse kızgın veya üzgün ifademi alırım, iyi olmadığını öğrenirim ve benim için daha faydalı olur.
 
Xıgmatek PTI-G3606 önermiştim.
Daha iyileri olduğu için üzgün yemişsindir.

Bu PTI-G3606'nın W/MK değeri 5 W/MK. Muhtemelen konuda MX-4 veya ZM-STC8 vardı. Onların W/MK değerleri 8,5 ve 8,3.
 
Aralarında 30TL fark var hocam. Bir nevi olsun o kadar. :D

30 TL fark nerede hocam? :D
 

Geri
Yukarı