AYT 2025 nasıl geçti?

Fakat sağlam sorular vardı matematikte. Umarım istediğimiz yerleri kazanırız önemli olan bu.
Bu sene bence iyi sıralama isteyenler için TYT’deki Türkçe soruları daha eleyiciydi. Hızlı okuyamayanlar sınavda 100 veya 110’dan fazla soru çözememiştir. :) Matematikte geometriyi muhtemelen herkes çözmüştür ama diğer sorular biraz dikkat istiyordu. Soruyu doğru yerden yakalayamazsanız bazı sorular çözülmüyor bile.

Özel okullular yine ilk sıralamaları kapatacaktır. OBP saçmalığı devam ediyor. Keşke niyet mektubu gelse ve sadece sıralamaya bakmasalar.

Bu sene bence iyi sıralama isteyenler için TYT'deki Türkçe soruları daha eleyiciydi. Hızlı okuyamayanlar sınavda 100 veya 110'dan fazla soru çözememiştir. :) matematikte geometriyi muhtemelen herkes çözmüştür ama diğer sorular biraz dikkat istiyordu. Soruyu doğru yerden yakalayamazsanız bazı sorular çözülmüyor bile.

Özel okullular yine ilk sıralamaları kapatacaktır. OBP saçmalığı devam ediyor.

Türkçem hızlı bitti. Ama yine matematik yapamadım. Geometri yapamadım ben.

Ve Türkçe bence klasik ÖSYM Türkçesi idi. Her sene böyle Türkçe soruları oluyor.

3D ve Orijinal çözen birisi için bence geometri yapılabilirdi. Kavraması kolay ama pratik isteyen bir konu olduğu için insanı şaşırtabiliyor. Şekli biraz döndürdüklerinde iki saat düşündüğüm vakitleri hatırlıyorum. Nereden bakarsam bakayım üçgen göremediğim şekiller oluyordu. Çözümüne bakınca bile zor görüyordum. Lisedeki ve üniversitedeki kitapları da hâlâ saklıyorum, arada bakınca yine bazı şekilleri oradan kolay çıkaramıyorum. :)

OBP iyiyse, diğer dersleri çözdüyseniz ve matematikten de 25-30 net gelirse bence yine güzel bir sıralama elde edebilirsiniz. Gidip 35-40 net yapmak isteyen birisinin gerçekten hazırlıklı olması gereken bir sınavdı ama yapılmayacak gibi değildi bence.

Sınavda yapamayanlar morallerini bozmasın. Savaş bölgesinden kaçan, başka ülkede 21-22 yaşında sıfırdan üniversiteye başlayan tanıdıklarım var. Bazıları da ikinci veya üçüncü bölümü okuyor. Geç yapmaktan değil, hiç yapmamaktan kaçınmanız gerekli. Her sene hatalarınızı ve eksiklerinizi öğreniyorsunuz. Arada tekrar da yaparsanız yeterli olacaktır. :)

Ve Türkçe bence klasik ÖSYM Türkçesi idi. Her sene böyle Türkçe soruları oluyor.
Evet, her sene benzer oluyor ama her sene de insanın canını sıkacak metinler koyuyorlar. En ufak dikkatsizlikte soru gidebiliyor. Bazı şıklar da bakışıyor. Akşama kadar dil bilgisi sorsun ama paragraf okutmasın. 2020’yi hatırlıyorum, tam bir işkenceydi. Aynı vakitte Nutuk okusam biterdi resmen. Ekstra sınav süresi bile vermişlerdi. :)
OBP iyi. Matematikte 28-30 net gelir diye düşünüyorum. Türkçeye bağlı biraz ya. Dil bilgisi yanlış değilse güzel gelir gibi.
İyi bir net bence. Koç, Sabancı, Bilkent ve ODTÜ vb. olmasa da Galatasaray gibi birçok üniversite tutar. Tıp zaten garanti gelir.

Sınav ortalaması bu sene nasıl olacak merak ediyorum. Biyoloji bana zor gelmedi ama tekrar etmediğim için bazı konulardan emin değildim. Gereksiz detaya girmişlerdi bence. Mühendislik ya da başka şey okuyan insanın günlük hayatında kullanacağı tarzda bilgiler olmadığı için özellikle tekrar istiyor. Sağlık alanıyla ilgilenenlere hoş tabii ki. Kimya ve fizik güzeldi. :)

Evet, her sene benzer oluyor ama her sene de insanın canını sıkacak metinler koyuyorlar. En ufak dikkatsizlikte soru gidebiliyor. Bazı şıklar da bakışıyor. Akşama kadar dil bilgisi sorsun ama paragraf okutmasın. 2020'yi hatırlıyorum, tam bir işkenceydi. Aynı vakitte nutuk okusam biterdi resmen. Ekstra sınav süresi bile vermişlerdi. :)

İyi bir net bence. Koç, sabancı, Bilkent ve ODTÜ vb. olmasa da Galatasaray gibi birçok üniversite tutar. Tıp zaten garanti gelir.

Sınav ortalaması bu sene nasıl olacak merak ediyorum. Biyoloji bana zor gelmedi ama tekrar etmediğim için bazı konulardan emin değildim. Gereksiz detaya girmişlerdi bence. Mühendislik ya da başka şey okuyan insanın günlük hayatında kullanacağı tarzda bilgiler olmadığı için özellikle tekrar istiyor. Sağlık alanıyla ilgilenenlere hoş tabii ki. Kimya ve fizik güzeldi. :)

Yazılım veya bilgisayar mühendisliği istiyorum. Güzel bir yere girer herkes umarım.

Hobi olarak sınava girmiş biriyle; hayatını bu sınavla kurmayı göze almış birinin yazdıkları çok farklı oluyor gerçekten.
Lütfen biraz anlayışlı olun çünkü iş sandığınız kadar bu kadar kolay görünmüyor. Matematik şampiyonu da olsanız bu sınavlar aynı zamanda bir hız sınavı. Ne öğretmenler tanıyorum sorularda kalem oynatamıyorlar.

Lütfen biraz anlayışlı olun çünkü iş sandığınız kadar bu kadar kolay görünmüyor.
Sınav stresi ile sınava girince çok daha zor oluyor. Stres yönetimi çok önemli ama çok basitmiş ya da her şeyin sonu gibiymiş davranmamak gerekli. Çok basit bir soru bile aşırı güvenden kaçabilir. TYT’deki birinci soruda 0,65 yerine hatayla 0,68 olarak hesaplamıştım, hangi şıkka bakarsam bakayım olmuyordu. 10-20 saniye bulamayınca en son geri dönmeye karar verdim ve fark ettim. Basit bir işlem bile acelede sorun yaratabiliyor. :)

Ne öğretmenler tanıyorum sorularda kalem oynatamıyorlar.
Öğretmen olmak, her şeyi bilmek demek değil. Hayat boyunca öğrenim devam ediyor. Üniversitede bir hafta önceden ödev verilen matematik sorusundan sınıfın yarısının kaldığı bile oldu. Başka bir sınavda notlara ve hesap makinesine danışabiliyorduk ama kimse 20/20 alamadı. :)

Sağlam sorular vardı. Matematik kısmında gerçekten güzel sorular vardı. Yığılmayı engelleyecek bir AYT olduğunu düşünüyorum ki bu konuda iyi oldu. Herkes karşılığını alır inşallah. Geçmiş olsun. Tatili hak edenlere selam olsun. Hayat hiçbir zaman bitmeyecek bir sınav zaten.
Eşit ağrılık tarafı için yorum yapmam gerekirse Edebiyat bence geçmiş yıllara benzerdi yani zor bir edebiyat değildi. Fakat Tarih ve özellikle Coğrafyanın bu sene geçmiş senelere kıyasla daha zor olduğunu düşünüyorum. Matematik zaten sağlam soruların olduğu zor bir matematikti. Hepimize geçmiş olsun umarım herkes emeğinin karşılığını almıştır.

Eşit ağrılık tarafı için yorum yapmam gerekirse edebiyat bence geçmiş yıllara benzerdi yani zor bir edebiyat değildi. Fakat tarih ve özellikle coğrafyanın bu sene geçmiş senelere kıyasla daha zor olduğunu düşünüyorum. Matematik zaten sağlam soruların olduğu zor bir matematikti. Hepimize geçmiş olsun umarım herkes emeğinin karşılığını almıştır.

Edebiyatta yazar eser sormayı unutmuşlar sonra sayfayı tarihe çeviriyorsun başından kaynak sular dökülüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı