Hedefim 5-6 net yapabilmek. Çıkmış sorulara bakınca günlük hayat bilgisinden çıkarım yapılarak yapılabilen çerez birkaç soru oluyor. Formül ile çözmek ve formül ezberlemek zor geliyor, mantık yürüterekten sınavda 5-6 net yapabilmek mümkün mü?
Basit formülleri biliyorum hocam TYT düzeyinde olanları.Bence şart, özellikle bazı formülleri diyeyim hepsi değil. Mantık kurma bazen aşırı vakit kaybı oluyor.
Tam da bende bunları yazacaktım. Kesinlikle katılıyorum.ÖSYM genelde fizikte kompleks işlem gerektirmeyen yorum soruları soruyor. Ancak belli başlı şeyleri yorumlayabilmek için formüller ve formüllerin nelerden türediğini bilmek gerekiyor. En basitinden newton hareket yasaları konusunu ele aldığımız zaman. Serbest cisim diyagramını çıkarabiliyor olmamız gerekiyor ki bir yorum yürütebilelim. Sorunuza gelecek olursak bu formül gerekliliğinin minimum olduğu konulara bakabilirsiniz. Bunlardan birkaçı: Bağıl hareket ve modern fizik gibi sözel ve mantıksal ağırlığı daha baskın konular.
Kolayından 5 net yapabileceğim konular nelerdir peki? Elektrik ve manyetizmaya hiç bakmadım benlik olmadığı için.ÖSYM genelde fizikte kompleks işlem gerektirmeyen yorum soruları soruyor. Ancak belli başlı şeyleri yorumlayabilmek için formüller ve formüllerin nelerden türediğini bilmek gerekiyor. En basitinden newton hareket yasaları konusunu ele aldığımız zaman. Serbest cisim diyagramını çıkarabiliyor olmamız gerekiyor ki bir yorum yürütebilelim. Sorunuza gelecek olursak bu formül gerekliliğinin minimum olduğu konulara bakabilirsiniz. Bunlardan birkaçı: Bağıl hareket ve modern fizik gibi sözel ve mantıksal ağırlığı daha baskın konular.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.