Orada kullanılan matematik ortaokul matematiği sen ise 4 sene boyunca haftada 6 saat matematik görüyorsun. Trigonometrisi olsun integrali cartı curtu. Ortaokul matematiği kullanılıyor diye bana lisede alınan matematiği savunamazsın. Ayrıca fizikle ilgili gram bilgi bile yok. En yakın liseden arkdaşım şuan Tıp 2 de her gün de muhabbet ettiğimiz adam. Ne anlatıyorsun sen

?
Az ya da çok yer edinir hımmm. Siz hiç bir doktorun doktorluk hayatında trigonometri, integral ya da türev kullandığını gördünüz mü ? Hayır. Adam gelmiş bana ilaçların dozunda oran orantı var diye örenek veriyor. Ortaokuldakiler bile oran orantı yapıyor ne anlatıyorsunuz siz ? Bakkalcı da 4 işlem yapıyor o da lisede matematik görsün o zaman

Fen lisesinden mezun oldum. Üniversitede 2. sınıfım hala daha göremedim o kadar ezberlediğim biyoloji ve kimya bilgisini. Bazen savunma yapmak için yapıyorsunuz. Kimya bilimi kendine yer edinirmiş falan da filan da. Ne kadarı yer ediniyor ? Mol hesaplamaları mı yoksa gazların hesaplamaları mı organik kimyada ezberlenenen o kadar bilgi mi hangisi? Adamın hayatı boyunca 2-3 defa kullanacağı bilgiyi ezberletiyorlar. Siz de buna mantıklı diyorsunuz.