Az yiyecek tüketilmesine rağmen kilo almak

batuhany75

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 4 aydır spor yapıyorum. 4 ayda 6-7 KG verebildim ama inanın bana o kadar az besleniyorum ki günde 1 tavuk pilav akşam da 500gr sade tavuk göğsü yiyorum full protein besleniyorum kas gelişimi için. Geçen ay kilom 75'di. Aynı rutine aynı beslenmeye ve aynı haftada 3 gün fullbody spor yapmama rağmen bu ay ölçüldüğümde 78kg çıktım. İnanılmaz moralim bozuldu. Her şeyden kısıp, bu kadar emek verip saatlerce spor yapıp tekrar eski kgmi görmek moralimi bozdu.
Sadece haftada 1 gün kendime ödül niyetine normal insanlar gibi yemek yiyorum(dürüm pizza vs.). O kadar. Ölçümden bir gün önce genelde yemezdim fakat dün ölçümden bir gün önce böyle yemek yedim. Ama aradan +10 saat geçtikten sonra ve su bile içmeden gittim ölçüme ve sonuç beni dumura uğrattı.
Bu durum normal mi arkadaşlar? Yoksa ölçüm mü yanlış. Ölçümü aşağıya bırakıyorum, ölçüm tarihleri ve ölçüm grafikleri ay ay mevcut. Bu işe uzun yıllarını vermiş ve bilgi sahibi insanlar bilgilendirme yaparsa sevinirim.

361c056e-f850-4d2e-aabb-08ab7493088b.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende var hocam, spor yapmaya devam edin kilo veremiyorum diye sakın bırakmayın. TSH değerlerinizi ölçtürün genel kan değerlerinize baktırın. Günlük protein kg başına 1.6gr/kg alın. Karbonhidratlı yiyecekler çok tüketmemeye çalışın.

Yaşınız kaçtı bu arada ?

Hocam sadece bu veriler sizi düşündürmesin belki önceden insülin direnciniz yüksekti bu değeriniz normale geldi bu yüzden kilo vermeniz yavaş ilerliyor olabilir bu değerlere baktırmanızı öneririm.

Bu ay yağlı beslenmişsin. Pilav yedim, tavuk yedim diye kurtulamıyorsun o yemeklere ne kadar yağ konuyor? Kalori açığın ne kadar bu 1 ay? Bunlara dikkat et. Toplamda %25 yağ oranınk geçme günlük diyetinde. Kalori açığını da 500-800 arasında tut.

Bu ay yağlı beslenmişsin. Pilav yedim, tavuk yedim diye kurtulamıyorsun o yemeklere ne kadar yağ konuyor? Kalori açığın ne kadar bu 1 ay? Bunlara dikkat et. Toplamda %25 yağ oranınk geçme günlük diyetinde. Kalori açığını da 500-800 arasında tut.

Bu hocamız haklı az yemek değil kalori açığı mühim burada antrenmanları hafif geçmeyin imkanınız varsa.

Kalori açığı olarak 800 fazla.

Hocam tükettiğim maksimum kalori günde 800 falandır. Kalori ihtiyacım 2500 iken.

Hocam boyunuzu söyer misiniz?
180 hocam.

Hocam pilav yemiş olsam dahi günlük kalori açığım çok fazla, spor yapıyorum yakıyorum bir ayda 3 kilo veremezken 3 kilo nasıl aldım buna çok şaşkınım. Tavuk pilavı bırakıyorum tövbe ettim daha.

Aynı sorun bende var hocam, spor yapmaya devam edin kilo veremiyorum diye sakın bırakmayın. TSH değerlerinizi ölçtürün genel kan değerlerinize baktırın. Günlük protein kg başına 1.6gr/kg alın. Karbonhidratlı yiyecekler çok tüketmemeye çalışın.

Yaşınız kaçtı bu arada ?
Yaş 26 hocam. Kan değerine baktıracağım artık bu durum çok canımı sıktı. 75 idealdi artık kas kütlesi yapayım diye tavuk pilav ekledim normalde tek öğün tavuk göğsü yerdim. 500gr tavuk göğsü 200gr da tavuk pilav içinde tavuk + pirinç makrosu diye. Bir ayda bu kadar bütün değerleri eski haline getirmesi inanılmaz motivasyonumu düşürdü.

Hocam tükettiğim maksimum kalori günde 800 falandır. Kalori ihtiyacım 2500 iken.

180 hocam.

Hocam pilav yemiş olsam dahi günlük kalori açığım çok fazla, spor yapıyorum yakıyorum bir ayda 3 kilo veremezken 3 kilo nasıl aldım buna çok şaşkınım. Tavuk pilavı bırakıyorum tövbe ettim daha.
Hocam protein ağırlıklı beslenmeye devam edin şuanda vücudunuz küçüktür tahmini fazla yağya bulaşmadıkça maksimum yağ oranı %25 olduğu sürece vücudunuz güzel gözükecektir ben 16 yaşındayım haşimatoya sahibim spora başlamadan önce vücudum gerçekten iğrençti şuanda kollarım büyüdü yağ oranım %27 95 kg civarıyım obez değilim fakat omuzlarımın uzun olduğu için birazdaha güzel gözüküyor , herneyse sporu bırakmayın kan tahlili verin dokturunuza başvurun 800 kalorilerdede takılmayın kas kaybı olur iyi günler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı