Azerbaycan-Rusya ittifakı

Azerbaycan - Ermenistan savaşının ardından Karabağ'da Rus kuvvetleri neden konuşlandı? Anlaşma masasında umursanmayan taraf olmuştuk, Rusya 1992 yılından beri Karabağ'da istediği askeri varlığına fiili olarak kavuşmuş oldu. Şimdi bu hamlenin şaşırtan bir tarafı yok, politikada kardeşlik olmaz.
 
Tuhaf dağlık karabağ Azerbaycan'a verilmedi ama Rusya'yı desteklemesi bakalım daha neler olacak. Bir de şu yön var. Kafkasya'da Rusya hakim bunu da unutmayalım. Rahmetli Haydar Aliyev KGB 3.adamlığı mevkisine kadar ulaşmış birisi.
 
Hayırdır ne oluyor yine? Azerbaycan'ı hiçbir zaman sevmemiştim iyice bitti gözümde. Türkiye'nin tarafında değil işgalci tarafında olmak nedir? Ve unutmayalım ki Türkiye olmasa bırak almayı Karabağ'ı egemenliklerini koruyabilirler miydi?
 
Benim görüşüm, Rusya bence asla Ermenistan'ı seçmez bir durumda. Azerbaycan, Rusya için çok büyük bir müttefik. Yanlış bilmiyorsam da, Azerbaycan ile Rusya iyi bir dostluğa sahip.

Son dönemler de öyle oldu biraz evet. Ermenistan'ı kullanıyor aslında, biraz da acıyor. Ermeniler Rusya'yı kurtarıcıları gibi görüyor. Çünkü bugün Ermenistan, Rusya sayesinde ayakta. Normal de çok fena çökük durumdalar. Tamamen Rusya'ya bağlılar. Azerbaycan'ın en iyi geçindiği iki ülke İsrail ile Rusya zaten.
 
Dünya böyle kutuplaşmaya devam ederse 3.dünya savaşı çok yakın. Bir an önce Ukrayna meselesi savaşsız şekilde çözülmesi gerek.
 
Türkiye savaş çıkarsa kimin yanında olacak/olmalı?
 
Dünya böyle kutuplaşmaya devam ederse 3.dünya savaşı çok yakın. Bir an önce Ukrayna meselesi savaşsız şekilde çözülmesi gerek.
Ben işin çözüleceğini zannetmiyorum. Bugün Ukrayna, yarın Baltıklar, öbür gün Asya, diğer gün Kars-Ardahan.
 
Ben işin çözüleceğini zannetmiyorum. Bugün Ukrayna, yarın baltıklar, öbür gün Asya, diğer gün kars-Ardahan.

Ukrayna için yeşil ışık yaktılar farz edelim. Yarın Finlandiya, Estonya, Litvanya için aynı durum yaşanırsa yine davranırlar mı acaba?
 

Geri
Yukarı