"Azeriler" Türk mü?

ValiBey36

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 1600 AF İşlemci
INNO3D GTX 1650 GDDR6 Ekran Kartı
Biostar A302M Anakart
500GB SEAGATE HDD+PATRİOT BRUST 240GB SSD
2x8GB Crucial 3000MHz CL15 RAM
LG 22MK400H Monitör
Meslek
Öğrenci
Dostlarım bu soruyu hepimiz biliyoruz; evet. Ama Azerbaycanlı/Azerbaycan Türkü birçok arkadaşım var. Birisi kendine Türküm diyorsa, diğeri "ne Türkü, ben Azeriyim" diyor. Madem Türk değiller, neden hiçbir yabancı dil bilmeden birbirimizin dillerini anlayabiliyoruz? Şah İsmail'den tutun Resulzade'ye kadar Azerbaycan tarihini, kültürünü okuyan, seven biriyim. Bazen böyle şeyler kalbimi kırıyor. Sizin düşünceleriniz neler? Forumda Azerbaycanlı/Azerbaycan Türkü arkadaşlar varsa yazarsa daha da mutlu olurum. Kıymetli sosyaller...

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlarım bu soruyu hepimiz biliyoruz; evet. Ama Azerbaycanlı/Azerbaycan türkü birçok arkadaşım var. Birisi kendine türküm diyorsa, diğeri "ne türkü, ben azeriyim" diyor. Madem Türk değiller, neden hiçbir yabancı dil bilmeden birbirimizin dillerini anlayabiliyoruz? Şah İsmail'den tutun Resulzade'ye kadar Azerbaycan tarihini, kültürünü okuyan, seven biriyim. Bazen böyle şeyler kalbimi kırıyor. Sizin düşünceleriniz neler? Forumda Azerbaycanlı/Azerbaycan türkü arkadaşlar varsa yazarsa daha da mutlu olurum. Kıymetli sosyaller...

Çoğu Azerilerin Türklere saygısı yok. Ben onları Türk saymıyorum. Saymamaliyız.

Bizdeki Türk'lük kavramıyla onların anladığı biraz farklı olabilir. "Türk" sözcüğü 1. anlamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ifade etmek için kullanılıyor.

1627153079588.png

Son düzenleme:
Azeri diye bir ırk yok ki, nasıl Azeri'yim diyebiliyor?

Araştırdığıma göre 1936'ya kadar halk kendini tamamen Türk olarak tanıtıyormuş. Sonra Sovyet asimülasyonu başlayınca Azeriyim diyenler artmış. Hatta bağımsızlığını kazanınca anasayada belirlenen dil ilk başta Türkçe'ymiş. Sonra Azerbaycan dili diye bir şey getirmişler.

Evet hocam. Onlar da Türk. Zaten çoğu Azeri kelimesini kullanmıyor. Azerbaycanlı diyor. Benim düşüncem Azerbaycan'da yaşadıkları için söylüyor olabilirler. Fakat onlar da Türk soyu. Bizim konuştuğumuz Türkçe ile elbette fark var. Diğer dillerde farklar var. Arapçada bile var. Amerikan İngilizcesi de farklı olabiliyor.

Evet hocam. Onlar da Türk. Zaten çoğu azeri kelimesini kullanmıyor. Azerbaycan'lı diyor. Benim düşüncem Azerbaycan'da yaşadıkları için söylüyor olabilirler. Fakat onlar da Türk soyu. Bizim konuştuğumuz Türkçe ile elbette fark var. Diğer dillerde farklar var. Arapçada bile var. Amerikan ingilizcesi de farklı olabiliyor.

Aynen hocam, onlarda Rusça'dan geçme sözde çok fazla. Atıyorum araba onlarda maşhin demek. Başkan İngilizce'den prezident demek. Ama genel olarak benzer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı