B serisi anakartlarda undervolt işlemi mümkün müdür?

BEACT

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
ASUS ROG STRIX B760-A Gaming WIFI
Arkadaşlar merhaba, Intel i7 14700K işlemciye sahibim. Bu işlemciyi B760-A chipsetli bir anakart üstünde kullanıyorum. İşlemci maalesef sıcaklık konusunda sıkıntılı bilenler vardır elbet. Soğutma tarafında bir sıkıntım yok bundan eminim, dolayısıyla sıcaklığı düşürebilmek adına undervolt yapmak istiyorum. Intel XTU'yu indirdim bilgisayara ama gerekli bölümler gri şekilde duruyor herhangi bir oynama yapamıyorum program üstünden. BIOS'u da biraz kurcaladım fakat adamakıllı bir şey bulamadım. İnternette de bazı yerlerde okuduğuma göre b serisi anakartlarda CPU'lar için OC işlemi yapılamıyormuş, aynı şey undervolt işlemi için de geçerli oluyor mu bu durumda? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam buna baktım da yorumlarında bir sürü olumsuz şeyler yazmışlar doğru bir yöntem mi sizce?

Çok ta olumsuz değil bence. Sadece undervolt işleminden sonra bir miktar performans düşüşü olmuş. Tabii bu işlemde en stabil ayarı bulmak önemli. İşlemci ısısı düşecek ama performans aynı kalacak.
Bunun için de birebir işlemci ve anakartınıza uygun bir rehber gerekir. Ki bu durumda bile farklılıklar olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı