B350 anakartta R5 3600 overclock

@Shimada Sensei Çok dedin onu :D 5 GHz imkansız gibi, yine de bi' 4.8GHz falan görür gibi. Tabii 1.4V kısa sürede öldürür işlemciyi.
Soğuduğu sürece hiçbir şey olmaz. Ryzen serisinde korkmak gereken voltajın doğrudan etkisi değil sıcaklık etkisinde oksitin zayıflaması ve güçlü akım. Ryzen 5 gibi bir işlemcide akımı çok kafaya takmazdım ama sıcaklık sorun olabilir. Normal boost algoritması bile 1.45V'ları görebiliyor Ryzen işlemcilerde. Tabi 5 GHz büyük ihtimalle olmayacak ancak merak ettim. AMD için değerler mucize gibi.

@Tolga Samet Suna şahit oldum. Çoklu çekirdek testini geçse bile, tek çekirdek testinde kapanan sistem gordum.

Cok değil.
1586030063404.png

Tekli cekirdek.
@Shimada Sensei Çok dedin onu :D 5 GHz imkansız, yine de bi' 4.8GHz falan görür gibi. Tabii 1.4V kısa sürede öldürür işlemciyi. Kısa dediğim de birkaç aya tekabül ediyor, yanlış anlaşılmasın.
Sogutucunun 2. fani satiliyor. Ondan siparis edip biraz daha voltaj vermek istiyorum daha serin bir sekilde.
Soğuduğu sürece hiçbir şey olmaz. Ryzen serisinde korkmak gereken voltajın doğrudan etkisi değil sıcaklık etkisinde oksitin zayıflaması ve güçlü akım. Ryzen 5 gibi bir işlemcide akımı çok kafaya takmazdım ama sıcaklık sorun olabilir. Normal boost algoritması bile 1.45V'ları görebiliyor Ryzen işlemcilerde. Tabi 5 GHz büyük ihtimalle olmayacak ancak merak ettim. AMD için değerler mucize gibi.
Bugun zaman harcamak istemiyorum ama senin icin frekanslari arttirmayi deniyecegim :D. Daha oyun testleri var bunun ohooo.

@Tolga Samet Dark Freezer X124 soğutucuyla 2 hafta 1.46V, 2 ay da 1.406V ile Ryzen 1600 işlemcimi kullandım. Şu an hala 1.406-1.412V civarı çalışıyor. İşlemciyi soğutabildiğin takdirde 1.4V'dan korkmaya pek gerek yok.

@TeQnaP Yurtdışında yaşıyorsun galiba, ben Turkiye'ye gelen ürünlerin silikon kalitesi ile yurtdışında olanlarının farklı olduğunu düşünüyorum.
Onu üretim bandında nasıl ayarlayabilirler ki?
Sonradan ayırt edebilmek mümkün gerçi... 9900KS örneği...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı