B450 GAMING Plus Max geç açılma sorunu

son1c

Megapat
Daha fazla  
B450 GAMING Plus Max anakartımı ve Ryzen 5 3600 işlemcimi yeni aldım. Bugün montajladım fakat bir sorun var bilgisayar 26 saniyede açılıyor. MSI logosunda çok uzun süre bekliyor hızlı Boot yapması gerekirken. Nasıl bu anakarta bağladın geç açılmayı derseniz önceki anakartım B150 GAMING M3 modeliydi onda 8-9 saniyede açılıyordu.
Reset süresi 40 saniye.

Şimdiden söyleyeyim belleklerde, güç kaynağında, SSD, harddiskte bir problem yok önceki anakart ve işlemcimde sorunsuz çalışıyorlardı bilgisayarda 8 saniyede açılıyordu. Ayrıca BIOS'da son sürüme güncel. Sistem de SSD'ye kurulu. UEFI seçeneğide BIOS'ta açık.
Arkadaşlar BİOS güncel bu kaçıncı yazışım benim.

Son düzenleme:
Bende Kingston HyperX Fury 3D var, Samsung benim kullandığım SSD'den daha iyi daha hızlı açılması lazım. SSD için iyi bir değer değil 26 saniye. Benimkisi bile 12 saniye sürüyor.
Kasanın düğmesine bastığım andan itibaren kronometreyi başlattım tam 26 saniye sürdü.

Kasanın düğmesine bastığım andan itibaren kronometreyi başlattım tam 26 saniye sürdü.
Ben HDD kullanıyorken en erken 45 saniyede felan açılıyordu, o yüzden düğmesine bastığım zaman ekranı kapalı tutuyordum bir süre biliyorum çünkü ekranın ne zaman geleceğini. Şimdi SSD kullanıyorum ama hala o alışkanlığım devam ediyor, monitörü açtığım anda ekranın gelmesine şaşırıyorum hep. Açılma zamanı 12 saniye gözüküyor.

Çözümü yok mu bu işin anakartımda mı sorun 2 gündür cevap veren yok kafayı yemek üzereyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…