B450 GAMING Plus Max geç açılma sorunu

son1c

Megapat
Daha fazla  
B450 GAMING Plus Max anakartımı ve Ryzen 5 3600 işlemcimi yeni aldım. Bugün montajladım fakat bir sorun var bilgisayar 26 saniyede açılıyor. MSI logosunda çok uzun süre bekliyor hızlı Boot yapması gerekirken. Nasıl bu anakarta bağladın geç açılmayı derseniz önceki anakartım B150 GAMING M3 modeliydi onda 8-9 saniyede açılıyordu.
Reset süresi 40 saniye.

Şimdiden söyleyeyim belleklerde, güç kaynağında, SSD, harddiskte bir problem yok önceki anakart ve işlemcimde sorunsuz çalışıyorlardı bilgisayarda 8 saniyede açılıyordu. Ayrıca BIOS'da son sürüme güncel. Sistem de SSD'ye kurulu. UEFI seçeneğide BIOS'ta açık.
Arkadaşlar BİOS güncel bu kaçıncı yazışım benim.

Son düzenleme:
AMD ve B450 de normal süreler bunlar. Yeni BIOS sürümleri ile biraz azaltmaya çalışıyorlar diye biliyorum. Ekstra USB girişlerinde başka aygıtlar bağlı ise süre çok daha fazlalaşıyor.

BIOS'da fastboot olayı yok gibi biraz karışık. İşletim sistemini seçince fastboot oluyor vs diyenler var ama tam çözemedim.

AMD ve B450 de normal süreler bunlar. Yeni BIOS sürümleri ile biraz azaltmaya çalışıyorlar diye biliyorum. Ekstra USB girişlerinde başka aygıtlar bağlı ise süre çok daha fazlalaşıyor.
Mouse,klavye ve kulaklık ve ufak wifi adaptörü bağlı eski anakartım B150 Gaming M3'te 8 saniye de açılıyordu bu gerçekten büyük bir sorun 26-28 saniye çok uzun bir süre düğmeye bastıktan 12 saniye sonra geliyor MSİ logosu yüklenmeye başlıyor.
Ayrıca BİOS güncel arkadaşlar ana konuda yazmıştım bunu zaten.

31 saniye masaüstü açılış süresi vermiş bootracer ama ben kronometre ile 28 aldım.Reset süresi ise 42 saniye.

Ben harici hard diski bağlayıp açınca süre epey uzuyor. Yani İlk boot aşaması 17 saniye civarı iken harici disk bağlı olduğunda 30 32 saniyelere çıkıyor. Bootracer değerine göre söylüyorum. Hatta bir örnek atayım. Muhtemelen sizde wifi adaptörü biraz farkettiriyor olmalı. Kulaklık o kadar eder mi emin değilim.

Samsung marka bir SSD ile böyle değerler kesinlikle normal değil dostum. Hangi parçan arızalı bilmiyorum ama illaki sorununu çözerler bu forumda.
Kardeşim bende 1 ay önce i5 6500 B150 Gaming M3 anakart vardı o zamanlar sıkıntı yoktu 8 saniyede geliyordu windows.Şimdi ben işlemciyi darboğaz yaptığı için update ettim ve bu parçaları aldım aynı şekilde montajladım ama böyle bir sorun var bunu çözmem gerekiyor gerçekten çok can sıkıcı 750 lira para verip işlemci güncelledik 4 yıllık sistemden daha yavaş çalışıyor.

Söküp takmayı dene SSD'yi BIOS güncelle dene herşeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…