B450 GAMING Plus Max geç açılma sorunu

son1c

Megapat
Daha fazla  
B450 GAMING Plus Max anakartımı ve Ryzen 5 3600 işlemcimi yeni aldım. Bugün montajladım fakat bir sorun var bilgisayar 26 saniyede açılıyor. MSI logosunda çok uzun süre bekliyor hızlı Boot yapması gerekirken. Nasıl bu anakarta bağladın geç açılmayı derseniz önceki anakartım B150 GAMING M3 modeliydi onda 8-9 saniyede açılıyordu.
Reset süresi 40 saniye.

Şimdiden söyleyeyim belleklerde, güç kaynağında, SSD, harddiskte bir problem yok önceki anakart ve işlemcimde sorunsuz çalışıyorlardı bilgisayarda 8 saniyede açılıyordu. Ayrıca BIOS'da son sürüme güncel. Sistem de SSD'ye kurulu. UEFI seçeneğide BIOS'ta açık.
Arkadaşlar BİOS güncel bu kaçıncı yazışım benim.

Son düzenleme:

Maalesef bu bilgi doğru değil. Siz belki uyku durumuna geçirip tekrar açıyorsunuzdur. O süre değeri bildiğim kadarıyla birden fazla işletim sistemi olunca geçerli. Yani diyelim 2 işletim sisteminiz var ve açılışta menü seçeneği geldiğinde kaç saniye beklemesiyle alakalı.

Fast Boot konusu da ayrı bir sıkıntı. Bir ara araştırdığımda ben de işin içinden çıkamamıştım.

Bilgisayarı uyku moduyla kapatırsanız tekrar açtığınızda 5 6 saniye civarında masaüstü login ekranına geri dönüyor.

Test etmediğim bir şeyi öneri olarak yazmam. Anakart ve SSD modelimi mesajımın altında bulabilirsiniz. 6,7 saniyede bios ekranından masaüstüne direkt geçiş sağlıyorum. Resimde görebilirsiniz. Fast boot konusunda Gigabyte anakartında sadece enabled yaptım, F10- kaydet yaparak BIOS'tan çıktım. Diğer markalarda farklıysa ya da bulunmuyorsa bilemiyorum. Bulunmuyorsa Ejderha şapkasını önüne koyup düşünmeli. Ayrıca bu sıralar MSI marka orta seviye anakartlarda bir çok problem çıkıyor BIOS'tan kaynaklı olarak. Kesinlikle kötü bir marka demiyorum, B450-A320 anakartlarında ciddi problemler yaşatıyor kullanıcılarına.

Bootracer kullanıp çıkan sonucu yollar mısınız? Sizin yolladığınız resimde görülen şey farklı işletim sistemleriyle alakalı dediğim gibi. Açılış süresine hiçbir faydası yok.

Dediğiniz gibi belki Gigabyte anakartınızla ilgili olabilir. Muhtemelen fast boot aktif oluyor sizdekinde.

Ayrıca bilgisayarı kapat seçeneğiyle kapatıp açtığımda pre-boot kısmı 17 saniyeye çıktı.

Son düzenleme:

Buyrun kontrol edebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• W10.png
    287,1 KB · Görüntüleme: 115
  • w10 2.png
    295,5 KB · Görüntüleme: 113
Set "SETTINGS \ Advanced \ Windows OS Configuration \ Windows 10 WHQL Support" at "Enabled" (or "UEFi").

Şunu yapın diyorlar ama zaten öyle. Yabancı forumlarda da aynı sürelere yakın değerleri gören ve şikayet eden veya umursamayanlar var.

Bir de güç seçeneklerinden şu ayarı kapatıp deneyin derim. Çok fark ettirmeyebilir ama yine de bir bakın Hızlı başlatmayı aç önerilen seçeneği pasif hale getirin.

Eski sistemde fast boot modunda post ekranı gözükmüyordu sanırım dimi ? Sizde durum nasıl ?

Arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti B450 GAMİNG Plus Max BİOS güncellemesi ile B450 GAMİNG Plus BİOS güncellemesi aynı değil
@Batina İmzasında B450 GAMİNG Plus yazmış umarım MAX anakartlar için olan BİOS güncellemesini kurmamışsınızdır.

Merhaba arkadaşlar. Konuyu hortlatmak gibi olacak fakat sistemimi yükseltti. Bilgisayarın açılış hızı aşırı yavaş.
Bootracer sonuçlarım
Sistem Bilgisi https://i.imgyukle.com/2020/06/27/CzNaZo.png
MSI B450 GAMING PLUS MAX AMD B450 4133MHZ DDR4 AM4 ATX ANAKART
Corsair CMK16GX4M1D3000C16 Vengeance LPX 16 GB 3000 MHz DDR4 PC Ram
Samsung 970 Evo Plus MZ-V7S500BW 500 GB NVMe M.2 SSD
MSI GeForce GTX 1650 Super Ventus XS OC 4GB 128Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
AMD RYZEN 5 3600 6 Core, 3,60-4.20GHz 35Mb Cache 65W Wraith Stealth FAN AM4 BOX

Açılış hızını arttırmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim

Aynı sorun bende hala devam ediyor corsair mp510 gibi yüksek hızlı bir SSD almama rağmen sorun hala çözülmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…