B450 S2H 3200MHz RAM destekler mi?

Khalashniqov

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sorum net. Ryzen 3100 işlemcim ve B450 S2H anakartım var. 8x2 3200MHz RAM almak istiyorum. İşlemcimin özelliklerinde DDR4 3200 MHz yazıyor. Anakartımın ise 2133MHz yazıyor. Yani ben bu sisteme 8x2 3200MHz RAM ekleyemez miyim? Teşekkür ederim iyi forumlar.

XMP ne tam olarak bilmiyorum fakat Anakarta OC işlemi sanırsam. Böyle bir işlem hiç yapmadım. O işlemi yapmadan da destekler mi sizce?
Evet, kullanabilirsin ama 3200 MHz olarak çalışmaz. Bu konu ile kolayca yapabilirsin.

XMP modunu açmazsan aldığın RAM 3200 MHz ise 2133 MHz çalışır. XMP moduyla RAM'inden tam performans alabilirsin. BIOS'ta zaten kocaman yazıyor hocam XMP diye. Onu Profile 1 veya 2 yapıyorsun hangisi 3200 MHz ise işte onu seçiyorsun F10 yapıp çıkıyorsun bitti gitti.

XMP ne tam olarak bilmiyorum fakat Anakarta OC işlemi sanırsam. Böyle bir işlem hiç yapmadım. O işlemi yapmadan da destekler mi sizce?

Usta overclock deyince karışık tehlikeli bir şeymiş gibi gözüküyor, ama RAM'lerde bu olay çok basit. Sen 10.000TL'de versen RAM'e XMP olmadan 2133MHz'de çalışacak. Orada 3000, 3200, 3600 gibi değerlerin profillerini RAM'in içine yükleyip satıyorlar zaten, sen sadece anakarttan girip o profili seçiyorsun RAM'ler için. Tehlikeli veya karmaşık bir işlem değil için rahat olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı