B450A PRO Max BIOS güncelleme

COMANDANNTE

Centipat
Bugün fark ettim ki BIOS güncellemesi gelmiş anakarta. Her zaman ki gibi dosyayı indirdim. BIOS dosyasını flash a atıp M-Flash'ı açıp yapacaktım ama dosya gözükmedi. Flash belleğimin formatını değiştirip yaptım yine olmadı. 3.0 girişine soktum, 2.0'a ama hiçbirinde olmadı. BIOS dosyasını nasıl okutabilirim? Başka BIOS güncelleme yapma yolu varsa o da olur.

Anakartının markasını bilmiyorum ancak her anakart markasının kendine özel programı var... Sitesinden anakart için en son Driver dosyasını seçip o programın içindeki BIOS güncellemeni sağlayan kısımdan güncelliyorsun. Örneğin ASUS için al Suite, Gigabyte için App Center gibi programlar var.

Flash bellek gözüküp dosya gozukmediyse BIOS dosyasını yanlış yere atmış olabilirsiniz. RAR dosyasının içinden çıkan 32 MB'lik dosyayı USB'nin direkt ana dizinine atın. Doğru modelin BIOS dosyasını indirdiğinizden emin olun.

Son düzenleme:
Flash bellek gözüküp dosya gozukmediyse BIOS dosyasını yanlış yere atmış olabilirsiniz. RAR dosyasının içinden çıkan 32 MB'lik dosyayı USB'nin direkt ana dizinine atın. Doğru modelin BIOS dosyasını indirdiğinizden emin olun.

Her şeyi dediğin gibi yaptım ama dosya gözükmedi.

Anakartının markasını bilmiyorum ancak her anakart markasının kendine özel programı var... Sitesinden anakart için en son Driver dosyasını seçip o programın içindeki BIOS güncellemeni sağlayan kısımdan güncelliyorsun. Örneğin ASUS için al Suite, Gigabyte için App Center gibi programlar var.

MSI'ninde Live Update'si var ona benzer galiba bir bakayım ona. Live Update'den de yapamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00