B450M-DS3H'a RGB Fan Bağlama Sorunu

Ygtgncl

Hectopat
Merhaba,

Bilgisayarımı bugün monte ettim. Kullandığım kasa;

3 adet adreslenebilir RGB fanı var.

Dolayısıyla her fan başına 2 adet kablo var. Çoklaştırıcı ile 3'er 3'er birleştirilmiş şekilde geldi.

Anakartım ise;

Anakartta 1 tane fan header var. Bir de LED_CPU diye 4 pinli bir giriş var.

Fanların dönmesi için olan ve 3 fanı birleştiren çoklayıcıyı fan headera oturttum. RGB için olan çoklaştırıcıyı ise bir yerden okuyarak LED_CPU kısmına oturttum.

Fakat şu an fanlar beyaz, mavi ve kırmızı dönüyor. Kendim değişiklik yapamıyorum. Gigabyte'ın RGB Fusion programı ile değiştirmeye çalışıyorum fakat olmuyor.

Nerede hata yaptığımı sormak istiyorum.

Teşekkürler.

LED_CPU normalde 4 pinli 12 V RGB girişidir, o anakart 7 renk destekliyor sadece.
RGB için çoklayıcıyı LED_CPU'ya taktın da bu mümkün değil. O kasadaki fanlar ARGB, ve ARGB 3 pinli 5 V olur, CPU_LED'e takma imkanın yok.
CPU_LED'e ne taktın söyler misin? Fotoğraf atabiliyorsan fotoğraf at.

LED_CPU normalde 4 pinli 12 V RGB girişidir, o anakart 7 renk destekliyor sadece.
RGB için çoklayıcıyı LED_CPU'ya taktın da bu mümkün değil. O kasadaki fanlar ARGB, ve ARGB 3 pinli 5 V olur, CPU_LED'e takma imkanın yok.
CPU_LED'e ne taktın söyler misin? Fotoğraf atabiliyorsan fotoğraf at.
Hocam 10. sayfanın 3. görselini oraya taktım. İlk defa montaj yapıyorum.
Şayet bu mobo ile yapamayacaksam aslında şunu da kullanabilirim.

Hocam 10. sayfanın 3. görselini oraya taktım. İlk defa montaj yapıyorum.
Şayet bu mobo ile yapamayacaksam aslında şunu da kullanabilirim.
Şimdi dostum LED_CPU'ya 3 pinli ARGB bir şey takılamaz, konnektör uymuyor, nasıl takmayı becerdin? :D
Onu oradan çıkart, ARGB kontrolcüsüne tak, üstündeki tuşla da kontrol et.
Anakartın ARGB desteklemiyor, destekleseydi yazılım ile kontrol edebilirdin.

Şimdi dostum LED_CPU'ya 3 pinli ARGB bir şey takılamaz, konnektör uymuyor, nasıl takmayı becerdin? :D
Onu oradan çıkart, ARGB kontrolcüsüne tak, üstündeki tuşla da kontrol et.
Anakartın ARGB desteklemiyor, destekleseydi yazılım ile kontrol edebilirdin.
Bu konuda yabancı kaynaklardan 4 pin olmasına bakmayın doğru pinden başlayarak 3 pin takabilirsiniz diye yanlış bilgiler okudum. :) Teşekkür ederim, kontrolcüyü bağlayayım.

Bu konuda yabancı kaynaklardan 4 pin olmasına bakmayın doğru pinden başlayarak 3 pin takabilirsiniz diye yanlış bilgiler okudum. :)
Çok ama çok ilginç, havada mı duruyor kablo? Nasıl yani ben pek anlamadım :D.
Fotoğrafını çekip atar mısın? Çok merak ettim cidden.

Çok ama çok ilginç, havada mı duruyor kablo? Nasıl yani ben pek anlamadım :D.
Fotoğrafını çekip atar mısın? Çok merak ettim cidden.
Hocam şu an controller ile cebelleşiyorum. Bir tarafına psudan gelen sata kablosunu bir tarafına size gösterdiğim 3 pinli dişiyi taktım. Ama yine üst fan beyaz ortadaki mavi, alttaki kırmızı.

Hocam şu an controller ile cebelleşiyorum. Bir tarafına psudan gelen sata kablosunu bir tarafına size gösterdiğim 3 pinli dişiyi taktım. Ama yine üst fan beyaz ortadaki mavi, alttaki kırmızı.
Fanların ARGB kablolarını ARGB splitter kablosuna tam oturduğuna dikkat et, ok işaretleri birbirine bakacak.
Veya teker teker her fanın ARGB kablosunu ARGB kontrolcüsüne tak, tüm fanlarda mı aynı şey var kontrol etmiş olursun.

Fanların ARGB kablolarını ARGB splitter kablosuna tam oturduğuna dikkat et, ok işaretleri birbirine bakacak.
Veya teker teker her fanın ARGB kablosunu ARGB kontrolcüsüne tak, tüm fanlarda mı aynı şey var kontrol etmiş olursun.
Maalesef hocam.

Teşekkür ederim yine de. :)
Arkadaşlar fanların durumu fotoğraftaki gibi. Yardımcı olabilecek biri var mıdır?

Dosya Ekleri

• IMG_6789.jpeg
    IMG_6789.jpeg
    63,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı