B450M-K anakarta güç gitmiyor

LiNsLayer

Centipat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR 2x8GB Vengeance LPX 3600MHz CL18 DDR4 Siyah
Ekran kartı
GT 1030
Anakart
B450M K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz ay anakart, RAM, işlemci ve sıvı soğutma almıştım. Her şeyin montajını doğru yaptığımı teyit ederek kasanın düğmesine bastım. Anakartıma güç gitmedi müşteri hizmetleri geri gönderip kontrol sağlayacaklarını söylediler. Göndermeden önce PSU'ya şase mi deniyor bilmiyorum ama 2 dişi uçlu kablo ile fanlarını döndürdük. PSU'da bir sıkıntı yoktu yani. Hatta başka anakart üzerinde çalışıyordu PSU. Geri gönderdiğimizden 2 hafta sonra sadece anakart ulaştı elime ve anakartın hatasız olduğu, Windows ekranı görüldüğü söylendi. Ne yapmam lazım? Elimde kasa eski bir kasa. Zalman Z11 Plus. Bir yerde duymuştum acaba kasadan kaynaklı olabilir mi? Veya SATA diski dönüştürücüsü var kasanın onunla çalıştırmaya çalıştığım için mi? M.2 takacağım bir de.

Anakart: B450M K

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz ay anakart, RAM, işlemci ve sıvı soğutma almıştım. Her şeyin montajını doğru yaptığımı teyit ederek kasanın düğmesine bastım. Anakartıma güç gitmedi müşteri hizmetleri geri gönderip kontrol sağlayacaklarını söylediler. Göndermeden önce PSU'ya şase mi deniyor bilmiyorum ama 2 dişi uçlu kablo ile fanlarını döndürdük. PSU'da bir sıkıntı yoktu yani. Hatta başka anakart üzerinde çalışıyordu PSU. Geri gönderdiğimizden 2 hafta sonra sadece anakart ulaştı elime ve anakartın hatasız olduğu, Windows ekranı görüldüğü söylendi. Ne yapmam lazım? Elimde kasa eski bir kasa. Zalman Z11 Plus. Bir yerde duymuştum acaba kasadan kaynaklı olabilir mi? Veya SATA diski dönüştürücüsü var kasanın onunla çalıştırmaya çalıştığım için mi? M.2 takacağım bir de.

Anakart: B450M K

Kasanızın güç açma düğmesinden anakarttaki soketlerden kablolarını çıkardınız mı?

Onlar takılıydı. Kasasız açmayı denedik bir de. Gene de güç gelmedi. Şu an hiçbir işlem yapamıyorum işlemci ve RAM'ler 3 haftadır garip bir şekilde teknik serviste.

Boyle bir durumda arizali olabilecek tek bilesen psudur. Ama PSU'nun ve anakartin saglam oldugunu soyluyorsun. Yanlış baglanti yapmadigina emin misin?

Eminim. Kasadan kaynaklı olduğunu söyleyen bir tanıdığım vardı. Bilindik bilgisayarcılara sorduğun zamanda mal bizim değil buna yardımcı olamayız diyorlar. Bende buraya yazmaya karar verdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı