B450M Mortar Max BIOS sürümünün eski olması bir problem mi?

Jainkoren

Megapat
Daha fazla  
Meslek
WordPress & Seo
Merhaba,

BIOS sürümümüm yanılmıyorsam 2021 tarihli. BIOS sürümleri bildiğim kadarıyla işlemci değişim sürecinde gerekiyor. İşlemci değişme gibi bir niyetim yok fakat sizde BIOS sürümümü güncellememe gerek var mı? Yaklaşık 4 kez Update gelmiş BIOS'a fakat ben hiç yapmadım.

Anakart: B450M Mortar Max.
İşlemci: Ryzen 7 2700X.

Belirttiğim gibi işlemci değişme vb niyetim yok. Sadece performansa etkisi var mı diye merak ediyorum.

Tam olarak aradığım cevap buydu. En güncel versiyonu indirip geçirebiliyorum değil mi? Yoksa sırayla mı yapmam gerekiyor güncellemeyi?

Tam olarak aradığım cevap buydu. En güncel versiyonu indirip geçirebiliyorum değil mi? Yoksa sırayla mı yapmam gerekiyor güncellemeyi?

MSI'da böyle zorunluluk yok, direkt en güncelini kurabilirsiniz.

Çok iyi. Peki son olarak bunun basit bir yöntemi yok mu Eski stil USB'ye gerekli dosyayı atarak BIOS üzerinden mi yapıyoruz?

Dosyayı USB'ye atın ilk olarak. Sistemi resetlediğinizde CTRL tuşuna basılı tutarak F5 spamlayın, sistem M-Flash'a girecek, oradan USB içindeki BIOS dosyasını seçip güncellemeyi başlatabilirsiniz.

Dosyayı USB'ye atın ilk olarak. Sistemi resetlediğinizde CTRL tuşuna basılı tutarak F5 spamlayın, sistem M-Flash'a girecek, oradan USB içindeki BIOS dosyasını seçip güncellemeyi başlatabilirsiniz.
Çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…