B450M Plus sistem mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

Nyymphadora

Decapat
Merhaba,
Bilgisayarımı her açtığımda önce mavi ekran hatası alıyorum daha sonra reset atıp yeniden açılıyor sonrasında bir sorun olmadan devam ediyor. Yaklaşık bir haftadır bu şekilde. Ek olarak değişik olan tek şey, bir keresinde açılırken hata vermedi ama açıldıktan sonra masaüstüne uygulamalar gelmedi ve ekran yanıp sönmeye başladı sonra yine reset attım.

Ekteki görselde 5 adet minidumb dosyası var fakat Drive'a sadece birini koyabildim diğerleri için okuma hatası veriyor ve eklemiyor.

Ek bilgi: Bu durum BIOS'tan RAM'lerimi ayarladıktan sonra oldu. Bellek kullanımında 3200MHz olarak görünmüyordu anakarttaki profille 3200MHz'e çektim.
Anakart: ASUS TUF Gaming B450M PLUS.
RAM: G.Skill Ripjaws V siyah 16 GB (2x8GB) 3200MHz DDR4

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Minidumb.PNG
    Minidumb.PNG
    4,8 KB · Görüntüleme: 139
Son düzenleyen: Moderatör:
1) XIGNCODE3 System Guard kaldırın. SYS dosyası: xhunter1.sys

2) Bitdefender kaldırın.

3) BIOS güncel değilse güncelleyin. BIOS sürümünüze erişemiyorum.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim dediğiniz dosyayı sildim ve Bitdefender'ı kaldırdım, sorun çözüldü.
BIOS'u da kontrol ettim en son sürüme sahibim^^
Yeniden merhaba,

Bu çözümden sonra ertesi gün yeniden aynı hatayla karşılaştım sonra yeniden format attım ve yine oldu. Linkte .dmp dosyası var.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Kaspersky kaldırın.

2) Aşağıdaki rehberi uygulayın.

3) Memtest86 testi uygulayın. Rehber aşağıda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

komutu çalıştırdım sanırım log file ı paylaşmam gerekiyor, eğer öyleyse buradan ulaşılabilir,

Onun dışında Memtest86'yı geç saatte başlatacağım bu konuyla ilgili tek bir sorum var bu işlemi yaptığımızda format tarzı bir şey olmuyor değil mi? İşlem bittikten sonra PC yine aynı şekilde kullanılabiliyor sanırım?

2 hata çıkmış. XMP kapalı mıydı? Kapalı değilse kapatıp bir de öyle test yapın. Zaten kapalıysa ne yazık ki yeni RAM zamanı gelmiş.

Açıkçası XMP hakkında bir fikrim yok açık mıydı kapalı mıydı ve nasıl kontrol ederim vs.
Eğer ramlerin hızını 3200Mhz ayarına çekmemle alakalı bir şeyse evet o şekilde. 2133Mhz'de çalışıyordu 3200'e çektim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı