B450M S2H BIOS güncellemesi sonrası açılmıyor

KürşatSert

Femtopat
Katılım
18 Ekim 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar geçen hafta bilgisayar aldım Windows 11 güncellediğimde Valorant oyununa giremediğimi gördüm. BIOS ayarlarından Secure Boot active etmem gerektiğini öğrendim araştırmalarım sonucu. Ve BIOS'a girdiğimde yapamadım çünkü BIOS sürümü eskiydi ve kabul etmiyordu. BIOS'u sırasıyla Gigabyte'ın kendi sitesinden indirdim ve kurdum. Son güncellemeden sonra bilgisayar kapandı ve açılmadı. Açılıştaki o tek bip sesi de yok artık. Kasa açık fanlar, RGB'ler, her şey çalışıyor. Ekran kartı fanı dahil. Ama ekrana görüntü gelmiyor. Ne yaptıysam olmadı. BIOS reset. CMOS reset. Ve daha niceleri. Acilen yardım bekliyorum...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
F32-F40-F50 ve en son F65C güncellemelerini tam olarak sırasıyla yaptıysan aklıma bir tek şey geliyor amd 4-5000 serisi bir işlemciyle denemen.
Merhaba, aynı anakartta ben sahibim. Bende ki versiyon F65b sürümüydü. Akabinde F65c sürümüne güncelledim. Bilgisayar kendini reboot edecek uyarısı verdi ama kapandı ve daha açılmadı. Bende CMOS ve Bios pilini çıkarıp tekrardan açabildim. Daha sonra F66 sürümüne tekrardan güncelledim. Güncelledikten sonra yine aynı şekilde reboot uyarısı verdi. Bilgisayar yine kapandı ve açılmadı. Bilgisayarı her defasında anakarttan CMOS ve Bios pilini çıkarma işini yapınca açılıyor. Yeniden başlat diyince başlatıyor. Maalesef PC kapatıp, power tuşuna basınca açılmıyor. Sorun sizce tam olarak ne olabilir.

BIOS resetlemenize rağmen açılmıyor ise Gigabyte servise göndermekten başka çareniz yok. DUAL BIOS bulunmuyor anakartta. Kendi yöntemleriniz ile kurtarma şansınız yok.
Aynı sorun bende de oldu. Bios resetlemeden sonra bilgisayarım açılıyor. Hatta resetlemeden bile biraz bekleyince yine açılıyor. Tek sıkıntı bilgisayarı kapatınca, power tuşuna bastığım da açılmıyor. Power tuşunun da bağlantısı mevcuttur. Biraz beklemem lazım, bekledikten sonra tekrar power tuşuna basınca açılıyor. Sizce sorun ne olabilir ?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı