B450M S2H fan çoklayıcıyla fan takma

ARMY

Hectopat
Yer
YALOVA
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen5 3600
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2060 Windforce
Anakart: Gigabyte B450m-S2H
RAM: Corsair Vengeance 3600MHz CL16 (2x8)
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, kasamda şu an 4 adet fan var 1 egzoz 3 ön fan olmak üzere. Egzoz fanını değiştirmek için ayrıyeten 2 adet de üste fan eklemek için için 3 adet https://www.hepsiburada.com/id-cool...0-mm-kasa-fani-p-HBV00000YI0RF?magaza=Gelbura bu fandan sipariş verdim. Fakat anakartımda sadece 1 adet System fan ve 1 adet CPU fan girişi var. Bu yüzden https://www.hepsiburada.com/alfais-4337-10-port-fan-coklayici-p-HBV00000NSDZW?magaza=Evaletim bu fan çoklayıcıdan aldım. Fakat bağlantı konusuna tam hakim değilim. Fan çoklayıcının içinden 1 adet kablo çıkıyor. Bu çıkan fanı System fan kısmına mı yoksa CPU fan kısmına mı bağlamak gerekiyor. Bir de Molex giriş tarafına PSU'dan çıkan Molex girişini mi bağlayacağız. Bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıyeten kasada 1 adet https://www.akakce.com/kasa-fani/en...-tasarimli-ae-cfmrgl12-fiyati,1235357799.html fandan ve 2 adet de kasanın kendi Molex girişi fanı mevcut. Mirage 12 Lite fanını egzoz fan yapmayı düşünüyorum. Fan ARGB olduğu için direk System fan kısmına bağlı şu anda fakat anakartta ARGB giriş olmadığı için 3 pinli giriş kısmını herhangi bir yere takmadım bu sebeble ışıklandırmasından faydalanamıyorum. Görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum.

Öncelikle hayırlı olsun. Mirage 12 Lite fanları ben çok beğeniyorum, kullanma şansım olmadı fakat harika görünüyorlar.
Konuya gelirsek, çoklayıcıdan gelen kabloyu SYS_FAN kısmına takman gerekir. Bu sayede fanları PWM olarak kontrol edebilirsin CPU_FAN işlemcin için kullandığın fana özel bir giriş. Ve tek headerdan çekeceğin güç çoklayıcını besleyemeyeceği için molex kablosunu da bağlaman gerekir.

Öncelikle hayırlı olsun. Mirage 12 Lite fanları ben çok beğeniyorum, kullanma şansım olmadı fakat harika görünüyorlar.
Konuya gelirsek, çoklayıcıdan gelen kabloyu SYS_FAN kısmına takman gerekir. Bu sayede fanları PWM olarak kontrol edebilirsin CPU_FAN işlemcin için kullandığın fana özel bir giriş. Ve tek headerdan çekeceğin güç çoklayıcını besleyemeyeceği için molex kablosunu da bağlaman gerekir.
Cevabın için teşekkür ederim. İnternetten araştırdığım kadarıyla CPU fan kısmına takın diye bazı konular görmüştüm. Hatta çoklayıcıda kırmızı bir giriş var oraya da işlemcinin fanını takmış bazı kişiler.

Cevabın için teşekkür ederim. İnternetten araştırdığım kadarıyla CPU fan kısmına takın diye bazı konular görmüştüm. Hatta çoklayıcıda kırmızı bir giriş var oraya da işlemcinin fanını takmış bazı kişiler.
Tüm fanların işlemciye odaklı çalışmasını istiyorsan CPU_FAN headerına takabilirsin. Ancak bunu önermiyorum. Fan eğrisini düzgün ayarladığın sürece iki headerdan hangisine taktığının çok bir önemi yok. Ancak şahsi görüşüm, kasa fanları ve cpu fanın ayrı ayrı ayarlanabilmesi. Kasa içerisindeki havanın ekstra ekstra soğuk olmasına gerek yok. Çünkü cpu zaten belli bir sıcaklık aralığında çalışması gereken bir komponent. Optimum sıcaklık diye tabir edilen sıcaklıkta çalışması yeterlidir. Bu hangi işlemci kullandığına göre değişebilecek bir şey. Ama genel olarak herhangi bir işlemcinin yük altında 55-80 derece arasında çalışmasında hiçbir problem yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı