RGB Fan B450M Pro M2 Max Takma

Yok yanlış anladınız galiba, ben bu fanları anakarta bağlamayı beceremedim.Toplam 4 fan var,3 ünü rgb çoklayıcıya bağlamışlar ama rgb header anakartta olmadığından onları bağlayamıyorum.Aynı zamanda kasayla gelen bütün fanların sadece 3 pin girişi var ama anakarttaki SYSFAN da 4 pin giriş var. Buna ben 3 pin giriş çıkış 4 pin fan çoklayıcı falan mı bulmam gerek acaba?

3 pinli fanları 4 pin çıkışlarına bağlayabiliyorsun ama anakartında 1 adet sistem fanı çıkışı bulunuyor. Üçünü birlikte takabilmen için çoklayıcı gerekir. Ekran kartını da belirtir misin?

Yok yanlış anladınız galiba, ben bu fanları anakarta bağlamayı beceremedim.Toplam 4 fan var,3 ünü rgb çoklayıcıya bağlamışlar ama rgb header anakartta olmadığından onları bağlayamıyorum.Aynı zamanda kasayla gelen bütün fanların sadece 3 pin girişi var ama anakarttaki SYSFAN da 4 pin giriş var. Buna ben 3 pin giriş çıkış 4 pin fan çoklayıcı falan mı bulmam gerek acaba?
Rgb girisi yoksa (basta sysfan fanlari komtrol derken hiz durumunu vs icin soyledim ilerde bir yanlis bilgi olusmasin asil girisi add_rgb,jrgb,rgb_header1 gibi girislerdir markaya gore degisir) rgb girisi yoksa kontrolcu alip manuel kontrol edersiniz basla turlu renk ddgistiremessiniz fanalrin bemdeki kontrolcunun resmini attim ornek olarakEki Görüntüle 478441
3 pinli fanları 4 pin çıkışlarına bağlayabiliyorsun ama anakartında 1 adet sistem fanı çıkışı bulunuyor. Üçünü birlikte takabilmen için çoklayıcı gerekir. Ekran kartını da belirtir misin?
Rgb girisi yok anakartinda fanlari 3 pinli degil

Rgb girisi yoksa (basta sysfan fanlari komtrol derken hiz durumunu vs icin soyledim ilerde bir yanlis bilgi olusmasin asil girisi add_rgb,jrgb,rgb_header1 gibi girislerdir markaya gore degisir) rgb girisi yoksa kontrolcu alip manuel kontrol edersiniz basla turlu renk ddgistiremessiniz fanalrin bemdeki kontrolcunun resmini attim ornek olarakEki Görüntüle 478441

Rgb girisi yok anakartinda fanlari 3 pinli degil

Kardeşim sistem çalışsın yeter, renk kontrolü yada renklerin çalışması önemli değil.Attığım 2.resimde fanların girişiydi orda 3 pinli olduğu gözüküyor.

Kardeşim sistem çalışsın yeter, renk kontrolü yada renklerin çalışması önemli değil.
Sistem derken neyi kastediyorsunuz ki eğer fanlariniz calismiyorsa onlari once psu ya baglayin bagli diosaniz calisio düzgün diosaniz rgb kontrolu icin anakartiniza baglarsiniz yoksa da eger rgb girisi anakartinizda ki bende de msi anakart var jrgb diye bir giris var yoksa o rgb kontrolcüsü alip rengini kontrol edebilirsiniz
Fanları 3 pinli, arkadaş RGB önemli değil yazdı zaten daha önce de.
Sysfana baglamasi gerekmez ki fanlarin calismasi icin psu ya baglanmasi gerekir

Sistem fansız da çalışır(CPU fanını bağlarsın zaten her türlü). Sistemi kur, sonradan çoklayıcı alınca bağlarsın fanları. Şimdilik 1 tanesini bağla sen anakarta(CPU fanı ve 1 tane kasa fanını). Dediğim gibi 3 pinli fanları 4 pinli çıkışlara bağlayabilirsin.
SYS_FAN'a bağlaması gerekmez ki fanların çalışması için. PSU'ya bağlanması gerekir.
Bu kasanın fanlarında Molex veya SATA çıkışı bulunmuyor. Anakarta bağlanıyor sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu PC yi yeni kuruyorum anakart daha bugün elime yeni geçti. Daha çalıştırma nasip olmadı.
girisleri baglarken yardimci olur umarim.
IMG-20191223-WA0030.jpeg

Sistem fansız da çalışır(CPU fanını bağlarsın zaten her türlü). Sistemi kur, sonradan çoklayıcı alınca bağlarsın fanları. Şimdilik 1 tanesini bağla sen anakarta(CPU fanı ve 1 tane kasa fanını). Dediğim gibi 3 pinli fanları 4 pinli çıkışlara bağlayabilirsin.

Bu kasanın fanlarında Molex veya SATA çıkışı bulunmuyor. Anakarta bağlanıyor sadece.
Kasanin fanlari calismiyor diye konu acti sandim meger sistemi yeni kuruomus

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı