Sistemime 4 gün önce Apacer Panther marka 8 GB DDR4 3200 MHz RAM aldım. Sistemimi Dual channel yaptım ama bir hatayla karşılaştım. Oyunlarda kendi kendine bir anda mavi ekran veriyor bunun sebebini bilmiyorum. Çoğu denilen şeyi yaptım ama faydası yok. XMP açık kendim hiç ayar yapmadım. XMP açık olmadığında hata almıyordum. Öyle hatırlıyorum format dahil olmak üzere BIOS güncel Memtest ile RAM'leri test ettim sürücüleri kurdum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Minidump dosyaları:101822-9890-01.dmp
Sistem özellikleri.
Gigabyte B450M S2H.
- Athlon 3000G.
- 250W güç kaynağı markayı hatırlamıyorum.
- James Donkey JD120 GB SSD.
- 8x2 Apacer Panther DDR4 3200 MHz.
- Windows 10 Pro 64 Bit.
Taktığınız RAM'ler her ne kadar aynı gibi görünse de aslında farklı. Birisinin numarası GD2.1827WC.001 iken diğerininki GD2.1827CS.007. Muhtemelen uyumsuzluk yapıyor. Sonradan taktığınız RAM'i çıkarıp sistemi biraz öyle kullanın, hata almazsanız belirtirseniz sevinirim. Hata devam ederse aşağıdakileri uygulayın ve yeni dosyaları paylaşın.
IDM'i kaldırın. BIOS'unuz eski kalmış, buradan güncelleyin:
GIGABYTE Oyun LAN ve Bant Genişliği Yönetimi, PCIe Jen3 x4 M.2, 7 renk RGB LED Şeritler ve Anti-Kükürt Direnç Tasarımı ile AMD B450 Ultra Durable Anakart Supports AMD Ryzen™ 5000 series / Ryzen™ 5000 G-Series/ 3rd Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™/ 1st Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™ with Radeon™ Vega...
Taktığınız RAM'ler her ne kadar aynı gibi görünse de aslında farklı. Birisinin numarası GD2.1827WC.001 iken diğerininki GD2.1827CS.007. Muhtemelen uyumsuzluk yapıyor. Sonradan taktığınız RAM'i çıkarıp sistemi biraz öyle kullanın, hata almazsanız belirtirseniz sevinirim. Hata devam ederse aşağıdakileri uygulayın ve yeni dosyaları paylaşın.
BIOS F62 sürümü diğer üst sürümleri yapmak istemedim açıkçası. IDM kaldıracağım. RAM aldığımdan beri mavi ekran 2 kere aldım, diğer dosyayı eve gidince atacağım. RAM'da sorun mu var, garantiye göndereyim mi? RAM slotları değiştirip düzeldi gibi, ben de çözemedim. Bana akıl verin hocam. XMP açık.
Dediğim gibi öyle bir sansim olmadı, sonradan almak zorunda kaldım. Böyle oldu. Sorun çıkmaz diyordum ama çıktı. BIOS F62 sürümü güncelleme sonrası MEMORY_MANAGEMENT hatası almıştım galiba, onun dosyasını eve gidince paylaşacağım. RAM'i servise göndereceğim gibi görünüyor.