B550-B660 orta segment için iyi midir?

enes3

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. B550 ve B660 arasındaki farklar nedir? Bir de eskiden bir şey duymuştum, B550 anakartlarda çift BIOS oluyormuş ve bu sayede BIOS güncellemesi yaparken elektrik giderse anakart çöp olmuyormuş. O gerçek mi yani B550 anakartlarda çift BIOS var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
B550 AMD'nin AM4 soketli işlemcileriyle uyumludur. B660 Intel LGA 1700 işlemciler içindir.

Dual BIOS olayı Chipset'e değil anakart modeline bağlıdır. Örnek veriyorum en pahalı modelinde vardır ama en ucuz modelinde olmayabilir.

B550 mi B660 mı diye karar verirken önceliğiniz işlemciyi belirlemek olsun. Çünkü soketler bambaşka.

B550 AMD'nin AM4 soketli işlemcileriyle uyumludur. B660 Intel LGA 1700 işlemciler içindir.

Dual BIOS olayı Chipset'e değil anakart modeline bağlıdır. Örnek veriyorum en pahalı modelinde vardır ama en ucuz modelinde olmayabilir.

B550 mi B660 mı diye karar verirken önceliğiniz işlemciyi belirlemek olsun. Çünkü soketler bambaşka.

GB B550 Gaming X V2.
ASUS Prime B660 Plus.
ASUS Prime B550M.
ASUS Pro B550M.
Anakartlarında çift BIOS var mı yani? Hazır sistemlere bakıyorum.

Yazdığınız modellere baktım ancak Dual BIOS göremedim. Neden Dual BIOS'a ihtiyaç duyuyorsunuz?

BIOS flashback sayesinde olası bir BIOS çökmesi durumunda yeni BIOS kurulabilir diye düşünüyorum.

Bende uzak kaldım son dönemlerde pek bakamadım yani çift BIOS olduğunda BIOS güncellemesi sırasında elektrik gitsede anakart çöp olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı