B550-E Gaming boş kalan güç girişleri

Rcelebii

Femtopat
Daha fazla  
Anakart:
Asus Rog Strix B550-E Gaming

Anakart üstünde bulunan güç kaynaklarından birine soket takamadım. Elimde 4+4'lik pin vardı, onu yan yana getırıp 8'li pine taktım. Diger 4'lü pin boşta kaldı. Buradaki pinin boş kalması sisteme bir zarar verir mi? İleride herhangi bir problem olur mu acaba? Aşagıya resmini bırakıyorum, soldaki 4 pini takamadım boşta kaldı.

Güç kaynagı:
FSP HYDRO (K) 700W

resim_2020-12-26_234414.png

Son düzenleme:
Hocam, CPU beslemesi için 4+4 pin takın. 6+2 ekran kartı için. CPU için kullanmayın. Elinizdeki PSU'da sadece 1 adet 4+4 pin var. Kalan boşluğu dönüştürücü ile doldurabilirsiniz. Bu tip bir ürün alabilirsiniz. Çift molex ile güç veriyor. Tek olanlar sağlıklı olmuyor.

Hocam, CPU beslemesi için 4+4 pin takın. 6+2 ekran kartı için. CPU için kullanmayın. Elinizdeki PSU'da sadece 1 adet 4+4 pin var. Kalan boşluğu dönüştürücü ile doldurabilirsiniz. Bu tip bir ürün alabilirsiniz. Çift molex ile güç veriyor. Tek olanlar sağlıklı olmuyor.
Hocam pardon yanlış yazmışım 4+4 pin vardı elimde onu taktım diger soldaki 4 pin boşta kaldı onunla ılgılı ne yapabilirim boşta kalması bir sıkıntı oluştururmu ?

Hocam, yapabileceğiniz şeyi yazdım.

Hocam, ben özellikle çift molex beslemeli olanı attım. Malzeme kalitesini bilemiyoruz. Elinize ulaşınca bakarsınız.

Hocam, ben özellikle çift Molex beslemeli olanı attım. Malzeme kalitesini bilemiyoruz. Elinize ulaşınca bakarsınız.

Konuyu hortlatıyor gibi oluyorum kusura bakmayın fakat birkaç sorum olacaktı ROG B550 E anakartımda aynı PSU ile sadece 8 pin bağladım ve kullanıyorum fakat Debug screende 40 yazıyor kapatıp açıyorum aa ya dönüyor ve 2 dk sonra kendi kendine OC'ye dönüyor acaba bunun boşta kalan 4 pin ile ilgisi var mıdır? Bir de oyun esnasında 86 derecelere kadar çıkıp tekrar 63 derece düşüyor işlemci sıcaklığım sanırım voltajı sabit vermiyor anakart bu 4 pinlik bağlantının boşta kalması ile ilgili olabilir mi?

Konuyu hortlatıyor gibi oluyorum kusura bakmayın fakat birkaç sorum olacaktı ROG B550 E anakartımda aynı PSU ile sadece 8 pin bağladım ve kullanıyorum fakat Debug screende 40 yazıyor kapatıp açıyorum aa ya dönüyor ve 2 dk sonra kendi kendine OC'ye dönüyor acaba bunun boşta kalan 4 pin ile ilgisi var mıdır? Bir de oyun esnasında 86 derecelere kadar çıkıp tekrar 63 derece düşüyor işlemci sıcaklığım sanırım voltajı sabit vermiyor anakart bu 4 pinlik bağlantının boşta kalması ile ilgili olabilir mi?
@Yener K. atmış olduğu linkteki çeviriciyi aldım anakarta bağladım kablo gerçekten bakır bu arada demir karışımı felan değil. PSU'da yoksa 4 pin çeviriciyi alıp kullanmanı tavsiye ederim.

Vallahi rahatladım hocam. Aynı zamanda mutlu da oldum. Arkadaşıma faydam dokunmuş oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı