B550M ekran kapanıyor fakat sistem çalışmaya devam ediyor

unaboomber

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, genellikle oyundayken ekran kapanıyor fakat sistemin bütün parçaları (anakart-işlemci-ekran kartı-RAM) çalışmaya devam ediyor fakat ekran kapandıgında klavye, mouse, kulaklık donanımlarından çıkar-tak sesi geliyor ve 3-5 saniye sonra kulaklıktaki ses de tamamıyla gidiyor. Bu durum oluştuktan sonra reset attıgımda her şey normale dönüyor. İlk başta ara sıra oluyordu ama sürekli olmaya başladı. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

• Gigabyte B550M
  • Ryzen 5 5600X
  • TUF RTX 3080
  • 3600 MHz RAM 18 CL
  • SSD 250 GB
  • Gomepower 1050 watt
  • ViewSonic 144 Hz 1ms 24'

Arkadaşlar, genellikle oyundayken ekran kapanıyor fakat sistemin bütün parçaları (anakart-işlemci-ekran kartı-RAM) çalışmaya devam ediyor fakat ekran kapandıgında klavye, mouse, kulaklık donanımlarından çıkar-tak sesi geliyor ve 3-5 saniye sonra kulaklıktaki ses de tamamıyla gidiyor. Bu durum oluştuktan sonra reset attıgımda her şey normale dönüyor. İlk başta ara sıra oluyordu ama sürekli olmaya başladı. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

• Gigabyte B550M
  • Ryzen 5 5600X
  • TUF RTX 3080
  • 3600 MHz RAM 18 CL
  • SSD 250 GB
  • Gomepower 1050 watt
  • ViewSonic 144 Hz 1ms 24'

Aynı sorunu yaşıyordum. Karttan şüphelendim fakat sorun PSU'da çıktı. FurMark ile test yapınca gene aynı sorunu yapıyor mu?

• Gigabyte B550M.
  • Ryzen 5 5600X.
  • TUF RTX 3080.
  • 3600 MHz RAM 18 CL.
  • SSD 250 GB.
  • Gomepower 1050 watt.
  • ViewSonic 144 Hz 1ms 24'.

CPU yani işlemci fanının tam oturduğuna emin olun ya da karanlık bir odada sistemi açın anakartta herhangi bir ışık yanıyor mu yazar mısınız?

Aynı sorunu yaşıyordum. Karttan şüphelendim fakat sorun PSU'da çıktı. FurMark ile test yapınca gene aynı sorunu yapıyor mu?
Testte sifir sikinti 82 derece en yuksek degeri

Cooler master 750+80 psu var onunla degistirip oyle denicem yazicam

psu degiştirdim hatta komple kasa degiştirdim yine aynı sorun devam ediyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı