B650M Gaming Plus 7800x3D sistemde RAM'ler 7200 MHz'de çalışınca sistem açılmıyor

Ardademirrr

Hectopat
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde AMD işlemcili PC topladım.

Özellikleri şöyle:
7800x3D işlemci.
B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
2x16 G.Skill Trident Z5 Neo RGB 7200MHz RAM.
4070 Super ekran kartı.
1 TB M.2 SSD.

Sistemi montajladım ilk etapta düğmesine bastım açılmadı. Sarı ve kırmızı ışıklar yanıyordu. BIOS güncelledim açıldı.
BIOS ayarlarından baktığımda RAM'lerimin 4800 de çalıştığını gördüm. Hem ana kartımı hem de RAM'larımı 7200 MHz olarak almıştım. İnternetten araştırdım EXPO cart curt demişler, EXPO'yu açınca yine PC açılmadı ve sarı ışık ile kırmızı ışık yine yandı.

Yaptığım denemeler:
BIOS'tan EXPO açıp 7200 MHz ayarlamak.
BIOS pili söküp takmak veya tornavidayla pinlere dokunarak anakart resetlemek ( böyle yapınca açılıyor ama kendini otomatik olarak 4800'e çekiyor)
Parçaları komple söküp taktım ( yine açıldı 4800 MHz olarak.)
İnternetten baktım anakartım ramlarimin markasını modelini destekliyor.

Şu an 4800 MHz olarak aktif kullanıyorum hiçbir sorun yok. Ama 7200'e almaya çalıştığımda yine sorun yaşanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 ve 4. slotlara takarak denıyorsun değil mi? Ayrıca 7200 MHz EXPO olarak açtığında UCLK=MCLK/2 ayarını yaptıgından emin ol.

2 ve 4. slotlara takarak denıyorsun değil mi? Ayrıca 7200 MHz EXPO olarak açtığında UCLK=MCLK/2 ayarını yaptıgından emin ol.
evet 2 ve 4 e takıyorum dediğiniz ayarları deneyeceğim

Denedim olmadı. Yine açılmıyor ve iki ışık yanıyor

JBAT1 e tornavidayla 15 saniye dokundum tekrar kendine geldi ama yine 4800 mhz. sanırım bunun üstesinden gelemeyeceğim. 4800 de kullanacağım mecbur. yine de teşekkürler

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    145,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
EXPO açtıktan sonra manuel olarak 6000'e çekip dener misin RAM hızını?

İşlemciniz AMD'nin sitesinde 5200 MHz'e kadar desteklediğini söylüyor. Bende de 9800x3D var aynı sorunu yaşamıştım. 5200'e ayarladım şu an sorunsuz kullanıyorum. Farklı bir yolla arttırılır mı bilmiyorum. 5200'e kendiniz ayarlarsanız sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.

EXPO açtıktan sonra manuel olarak 6000'e çekip dener misin RAM hızını?
onu da denedim 6000 yaptım. öbür ayarı da(adını hatırlamıyorum) yarısını yapmamız gerekiyordu
İşlemciniz AMD'nin sitesinde 5200 MHz'e kadar desteklediğini söylüyor. Bende de 9800x3D var aynı sorunu yaşamıştım. 5200'e ayarladım şu an sorunsuz kullanıyorum. Farklı bir yolla arttırılır mı bilmiyorum. 5200'e kendiniz ayarlarsanız sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
deneyip tekrar bilgi aktaracağım

hocam selam, ben de bugun 7800x3d b650m gaming plus anakart alıp kurulmunu yaptım, dedigin gibi sarı ve kırmızı ışıklar yanıyor ve ekran asla gelmiyor, ramlerin yerlerini degiştirdim, bios update yaptım, bios pilini takıp cıkardım ama anakart bios ekranına bile gelmiyor yardım lutfen

hocam selam, ben de bugun 7800x3d b650m gaming plus anakart alıp kurulmunu yaptım, dedigin gibi sarı ve kırmızı ışıklar yanıyor ve ekran asla gelmiyor, ramlerin yerlerini degiştirdim, bios update yaptım, bios pilini takıp cıkardım ama anakart bios ekranına bile gelmiyor yardım lutfen
Bios update'in doğru yapıldığından emin misin? 7800x3d ve b650m gaming plus wifi ile 6400mhz 2x16gb ram kullanıyorum, sorun yok. İlk zaman bende de açılmamıştı tek ram ile açtıktan sonra bios güncellemesi yapıp sorunu çözmüştüm. Tek ram ile açılmıyorsa bios flashback yapın. Bios güncellerken sorun yaşamış olabilirsin.

hocam yabancı kanallardan bios update yapılışını ögrendim ve bizzat uyguladım ancak 2 ram ile denedim 2-4 kanallarında takılıydı onunla alakalı olabilir mi

Bios update'in doğru yapıldığından emin misin? 7800x3d ve b650m gaming plus wifi ile 6400mhz 2x16gb ram kullanıyorum, sorun yok. İlk zaman bende de açılmamıştı tek ram ile açtıktan sonra bios güncellemesi yapıp sorunu çözmüştüm. Tek ram ile açılmıyorsa bios flashback yapın. Bios güncellerken sorun yaşamış olabilirsin.
hocam yabancı kanallardan bios update yapılışını ögrendim ve bizzat uyguladım ancak 2 ram ile denedim 2-4 kanallarında takılıydı onunla alakalı olabilir mi

Son düzenleme:

Bios update'i yaptıysan tek ram veya çift ram farketmez açılması lazım. İstersen tek ramle dene tabii, zarar gelmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı