Baba tarafında kellik mevcutsa kel olunur mu?

erhann_23

Picopat
Katılım
18 Aralık 2021
Mesajlar
321
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Babam ve amcam kel ama anne tarafında kel yok. Benim saç tipim annemin babası olan dedeme benziyor ve onun saçı hiç dökülmedi ve gür. (Dayım yok) Benim kel olma ihtimalim yüksek mi? Şu an 14 yaşındayım.
 
Kel olmayan birine saç tipim benziyor. Ve %90 anne tarafından geliyomuş saç özelliği. Dayım var ama öz değil. Annemin kuzeni. 28 yaşında falan oda kel değil.
 
Babam ve amcam kel ama anne tarafında kel yok. Benim saç tipim annemin babası olan dedeme benziyor ve onun saçı hiç dökülmedi ve gür. (dayım yok) benim kel olma ihtimalim yüksek mi? Şu an 14 yaşındayım.

Dostum o biraz sana bağlı. Benim de amcam ve babam kel ve ben de (18) yavaştan kel oluyorum. Kel oluyorum derken kafamın üst kısmında belirgin bir seyreklik var. Tabii genlerin etkisi de vardır ama sinir-stres gibi birçok başka dış etken de bu konuda etkili oluyor. Konuyu 2022'de açmışsın ve anladığım kadarıyla o zaman saçında bir sıkıntı yoktu. Fakat şimdi nasıldır bilemiyorum. Eğer şu an hiçbir sıkıntı yoksa, ki belki de az biraz etkisini göstermeye başlamış olabilir, kafanı hiç o tarafa yorma. Ekstra bir önlem almak istersen doktora başvurabilirsin. Açıkçası ben hiçbir doktorun veya o doktorların önerdikleri ilaçların belirgin bir faydasını göremedim, ama yine de bu başkasında işe yaramayacağı anlamına gelmiyor.
 

Geri
Yukarı