Babam il dışında okumama izin vermiyor

Dostum dediğim gibi eve çıkmak şehir dışında okumanın konforu. Maddi zorluk yoksa pekala yapılabilir. Ama yemek-bulaşık-ütü-çamaşır-uyku düzeni vb faktörleri başını ağrıtır. Erzincan üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bölümüm benim giriş yılımda açııldı. Hukuk dışında adı sanı olmayan bir üniversitede yeni açılmış bir bölüm bana ne katabilir ki diyordum ama gerçekten beni fazlasıyla şaşırttı. Babanın dediği çok doğru. Okumak istediğin bölümün master seviyesindeki üniversiteleri hariç çok fazla bir seviye farkı yok.
tm teşekkür ederim
 
Gaziantep Üniversitesinde 4.Sınıf bir mühendislik öğrencisi olarak asla bulunduğun şehirde okuma babanı ikna et sorumluluk sahibi biri olabileceğini kanıtla ve iyi bir Üniversiteye gitmeye bak.
 
Maalesef eski günlerinin çok uzağında özellikle son 3-4 yılda kalitesi çok düştü baban büyük ihtimal eskiden kaliteli bir Üniversite olduğu için orada okumanı istiyordur ama artık çok kalitesiz bir Üniversiteye dönüştü.
4 senedir okuyorsun. Ve eski kalitesini bilerek kıyas yapıyorsun. Sorun sende olabilir mi dostum?
 
Merhaba 7 yıllık üniversite deneyimimden şunları aktarmak istiyorum:) Ankara'da okudum. İlk yıl KYK da kaldım sonra eve çıktık. Evin konforu KYK ya oranla çok daha iyi. Yemek, temizlik düzenini sağlarsanız bir sorun çıkmaz. Ama ailemin yanına dönünce hazır yemeğinin olması çamaşırın yıkanması da apayrı bir konfor. Bunun dışında üniversitenin sana katacağı şeyler hocalarının vizyonuyla ve senin istekli olup çabalamanla alakalı. Öncelikli hedefin ünlü bir akademisyen olmak değil çok iyi bir öğrenci olmak olsun. Yatırımını bilgiye yapıp alanında en iyisi olursan zaten ünlü olursun. Bu ülke mardinde doğup nobel ödülü alan aziz Sancar'ı da yetiştirdi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı