Merhaba. Son birkaç senedir hayatım tamamen stresli. Bunun başlıca sebebi babam ve umursamaz davranışları. Son bir senedir vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorum ve dolayısıyla uyku, beslenme gibi alışkanlıklar edindim. Beslenmeye her ne kadar dikkat etmeye çalışsam da uyku, ruh sağlığı, moral ve stres düzenim yok. Bunun sebebi kendime ait bir odamın olmaması. Gün boyunca 3-4 saat haricinde tüm gün evdeyim. Tüm stres, sorun babam akşam eve geç saatte gelince başlıyor. Mesaiye kaldığı için eve gece (her gün) 11 gibi geliyor. Yemek yiyor (salonda), duş alıyor, namaz kılıyor (salonda) ve bunların hepsini yapması gece 1'e kadar sürüyor. İşine karışmak istemem ama dediğim gibi bir odam olmadığı için uyuyamıyorum. Defalarca uykum geliyor ama hep ertelemek durumunda kalıyorum. Eskisi gibi çocukta olmadığım için kanepede kıvrılıp yatamıyorum ışıksız sessiz bir ortam ihtiyacım oluyor. Bu ortam babam yüzünden uykumun geldiği saatte olmadığı için stresten dolayı gece saat 1 olsa bile uyuyamıyorum. Sabah olduğu zaman anca uyuyabiliyorum ama o da keşke uyumasaydım dedirtiyor. Adamın her hareketi toxic ve sesli olduğundan dolayı her sabah onun sesine uyanıyorum. Bir de onun işe gitmesini bekliyorum oluyor saat 8. saat 8'den sonra anca içime rahatlık geliyor stresim gidiyor öyle öğlene kadar uyuyorum. Uyku düzenimi çok kafaya takan bir insan değilim ama adamın eve girdiği gibi ortama yaydığı stres beni çok yoruyor (bu konudan annemde muzdarip) defalarca söyledim baba bende odamın olmasını istiyorum diye ama sırf işine gelmediği için uğraşmak istemediği için düzgün bir eve çıkamadık. Sorun kesinlikle maddi değil adam ev ve ailesi ile ilgili hiçbir şey yapmak istemiyor. Evi otel gibi kullanıyor zaten. İş stresiyle de pek alakası yok aklım başımda olduğundan beri böyle bu adam. Uyku düzenini geçtim en azından stresimi azaltmak için neler yapabilirim tavsiye verebilir misiniz?