Babama dayanamıyorum artık

Aman açtığın konuya bak madem sıkıntılısın o zaman arasam mı değil aile içi şiddetten arayacaksın. Yok ben yapamıyorum diyorsan kabul edeceksin ya da Babanın karşına geçip çatır
çatır tüm bize söylediğin her şeyi odana geçip ağlamak yerine ona söyleceksin bu kadar basit. Söylemekten korkuyorsan ne yapayım o zaman devam et sen böyle ağlamaya.
 
Benim siyasi görüşlerime saygı duymuyor, ne zaman böyle konular açılsa tartışma çıkar, birazcık kitap oku araştır geçmişini öğren der.
(Kendisi hayatında 100 sayfa bile okumamıştır) fakat kendisi radyo veya televizyondan en ufak duyduğu bilgiyi gerçek sanır.
Maalesef bu durum sadece babanızda yok, ülkede cehalet sorunumuz var.
 
Sizin durumunuz benden daha vahim, burada benimkini normalleştirceğinize kendi durumunuzu çözün.
Küçücük bile olursa olsun bir hata büyükleriyle kıyaslanmamalı. Sizin yaptığınız tam olarak bu.


Ben de aynısını düşünüyorum bu arada anlamadınız galiba.



Yaptığınız ayıp, ben sizin için küçük de olsa bir derdimi paylaştım, sen dalga geçmeye gelmişsin. Yazık cidden...
Evet, ben yanlış anlamışım. Pardon.
 
Babalarınıza niye bu kadar saygı duyuyorsunuz ben anlamıyorum gerçekten. Spermlerin yumurtayla döllenmesiyle dünyaya gelmişsiniz babanın tek işi Sperm'i üretmek daha fazlası yok arkadaş. Sizi o yaratmış gibi davranmayın(Genetik olarak bahsetmiyorum.) Çok büyük şeyler başarmışta dünyaya getirmiş gibi saygı duyuyorsunuz, benim de benzer babam vardı aklımı kullandım gerektiği yerde hakaret ettim gerektiği yerde korkuttum. Odama kapımı tıklayarak giriyor ne için? Çünkü ben ona insanlık saygısı duyuyorum o da bana, ötesi olunca iş çığrından kopuyor. Kendini çok büyük bir şeymiş gibi sanıyor, tüm babalarda var bu. (Eğer de böyle çok saygı duymalıyım diyorsan karşılığında bir şeyler yapmış olmalı eğer Maddi gücü varsa senin mantıklı fikirlerine veya mantıklı isteklerini karşılamalı karşılamıyorsa ötesi yok.)
 
Bi' arkadaşımı hatırlattınız bana hocam.
Benim babam da benim istediklerimi ya aylar sonra ya da hiç almıyor. Söylediğimde "Annen izin vermiyor." diyor.
Ya aslında mesajı yazarken biraz fazla duygusallaşmışım. Babamı severim sadece sinirlenince ne yaptığını bilmiyor. Ama komik bir olay :D.
 
İnsanların birbirini tam anlamıyla, mutlak şekilde anlayabilmesi (varsayımlardan hoşlanmasam da) maalesef ki çok da mümkün değil. Değinmek istediğin kadarıyla yazıya döktüğün olayları ve aralarına yorum olarak eklediğin düşünceleri az/çok anlayabiliyorum; bu doğrultuda da cidden nasıl bir karmaşıklık içerisinde kısıldığını hissedebiliyorum.

Ne olursa olsun karamsar olmamaya çalış ve insanların (özellikle böyle bir devirde) her olumsuz tavırlarını da ciddiye almaman gerektiğinin, mental açıdan düzende kalabilmen adına ne denli önem arz ettiğinin bilincinde ol çünkü bu karmaşa dolu (özellikle ülkemizdeki oturtulamayan ve bir türlü rasyonelliği sağlanamayan) sosyal hayat; irili ufaklı her sınıftan kimsenin davranışına, lisanına, sözüne, eylemlerine, isteklerine, yoluna, ideallerine, standartlarına yansımış ve yer edinmiş halde; kişinin yanı başında ikinci bir insan gibi (her ne kadar fark etmesen de) vücut bulmuş halde direkt yoldan her şeyine, benliğine bile etki ediyor. Babanın bu durumlardan dolayı davranışlarının neden kaynaklandığını anlayabilmek, biraz empati kurduğumuzda aslında zor değil. Niyetinin kötü olduğunu sanmıyorum.

İnsanları her konuda da ciddiye almamayı öğrenmen lazım. Özellikle mantık erdirmeye çalışıp bir uğraş içerisine girerek zaman harcamanın, aslında ne denli saçma olduğunu zor yollarla da olsa anlayacağımız durumlarla ve o durumların senaryolarıyla, hayatta çokça kez karşılaşacak olduğumuzun gerçeğiyle illaki yüzleşeceğimizden ötürü buna önceden hazırlı olmamız gerekiyor.

Bu durumlarla sadece sen karşılaşmıyorsun; bundan dolayı da rahat olmaya, bu durumlara birer "tecrübe" olarak bakıp, uzun vadede hayatında yer ayırıp (ne yapıp yapmaman gerektiğine karar vereceğin yol haritası olarak) yararına olacak şekilde nasıl değerlendireceğini düşünmen gerekiyor. Bunu yaparsan, ardından da bu bağlamda cidden tecrübe sahibi bir birey olursan; istemediğin, yanlış davranışları sergileyen ve hayatını olumsuz yönde etkileyen kişiler gibi olmamayı öğrenmiş olursun. İleride de o kişilerin hatalarını tekrarlayacak bir kimse olmamayı öğrenirsin.

İleride bir gün hayata atılınca istemediğin davranışları sergileyen insanların; takındığı tutumları olduğu gibi devam ettireceğin bir zinciri yaratmamış, ne yapıp ne yapmaması gerektiğinin bilincine geçmişten sahip olduğundan ötürü sınıflandırmasını bilmiş bilinçli bir birey olursun.
 
Son düzenleme:
Sanmıyorum yazları yanında çalışıyorum ve her şeyden haberdarım.
Sanamazsın dostum, daha hiçbir borcumuz olmadığını sandığım bugün, annemin banka kartı ile hesabında yüklü miktar bir borç olduğunu gördüm.

Elbette umrumda bile olmadı. Ustalık gerektiren kafaya takmama sanatını öğrenmen gerekli.

Neler yaşadım, çok küçük yaşımda bir bilsen... "Bu mu?" derdin. Çoğu kişi öyle dedi.
Çünkü onlar Fatih'in tam olarak nasıl bir yapıda olduğunu bilmiyorlardı.

Bak şimdi Fatih gitti ben geldim. Daha gözümden bir damla yaş akmıyor neredeyse.
Sana laf gelmeyecek şekilde yaşa. Gözüne gir, onu hoşnut et. Anlaşamayacağın şekilde konuşma.
 
Baya derdiniz varmış. Klasik Türk babası. Ve emin olun normal olan şey budur. Otorite sahibi olan babadır. Ve onun dediği yapılır. Abartılacak bir şey yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı