KararVeremeyen
Hectopat
Daha fazla
Senin olduğun durumlardan geçmiş, engin bilgilere veya hayat tecrübesine sahip biri değilim. Fakat ben senin yerinde olsaydım derslerime asılırdım. Notlarım çok iyi değil falan demişsin. Bahane değil bu, eğer kötüyse daha çok çalışman lazım. Etkili çalışmayı öğren. İyi bir liseyi kazanırsan iyi bir üniversiteyi kazanman daha kolay olabilir. Lisenin başından itibaren düzenli çalışırsan 12. sınıfa geldiğinde işin daha kolay olur. Sertifikalar alıp CV'ni geliştir, özellikle üniversitede. İş hayatına çok katkısı olur. Kendi ayakların üzerinde durabildiğin zaman babanla bir alakan kalmaz.Ben ne zaman babamdan maddi yardım istesem "param yok, daha sonra bakarız" diyor. Maddi durum dışında bir şey istesem sertçe hayır diyor. Hep kendini düşünüyor. Fiyatı uygun diye Gigabyte GA-A320M-S2H Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar "Baba, bunu alabilir miyim hem geleceğe yatırım olur, 4-5 yıl kullanırım." dedim. Ve aldığım cevap tabii ki param yok, bakarız oldu. Ancak bu durum kardeşim için öyle değil. Kardeşim ne istese olur diyor. Yaptığı işten en az 3500 TL kazandığını biliyorum (ev kira değil) ve o paradan rahat bir 2000 TL para kaldığımı biliyorum. Fakat bunu bilmediğimi sanıyor. Parayı hep harcıyor sonra bana para yok, birkaç güne para alacağım o zaman alacağın şeyi mağazaya gidip alırız diyor. Mağazaya gittiğimiz zaman tabii ki babamın adeti olarak mağazaya girip ürünlere bakıp hiçbir şey almadan çıkıyoruz. Elimdeki telefonu bile dedem aldı. 2 yıl önce babam beni şaşırtıp bana Galaxy S3 aldığında "bu telefonu 18 yaşına kadar kullanacaksın" demişti. Allah'tan dedem bu konuya bu sene el attı. Yoksa babamın bana hem maddi, hem manevi bir desteği yok. Onun istediğini biliyorum aslında. Beni dükkana alacak (dedem marangoz) sonra eğitim hayatımı bitirecek ve çalıştırıp elime 3 kuruş verecek. Velayetim annemde olmasa belki bu foruma bile kayıt olmayıp yorgun bir şekilde çalışıyor olabilirdim.
Şimdi ise bir öneride bulunacağım: Kendine ucuz bir klasik gitar alabilirsin. Belki de çoktan gitarın vardır ya da zamanında deneyip bırakmış olabilirsin. Eğer öyleyse tekrardan bir şans vermeyi dene. Evde kendi kendine bir yere kadar gelebilirsin. Ben öyle başlamıştım. Ayrıca devletin bedava gitar kursları oluyor. Gerçi corona zamanı olduğunu sanmıyorum. Eğer bu salgın biterse bir göz atmak isteyebilirsin o kurslara. Enstrüman çalmanın gerçekten insanın üzerinde pozitif etkileri var.