Babayı sevmemek

Ben ne zaman babamdan maddi yardım istesem "param yok, daha sonra bakarız" diyor. Maddi durum dışında bir şey istesem sertçe hayır diyor. Hep kendini düşünüyor. Fiyatı uygun diye Gigabyte GA-A320M-S2H Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar "Baba, bunu alabilir miyim hem geleceğe yatırım olur, 4-5 yıl kullanırım." dedim. Ve aldığım cevap tabii ki param yok, bakarız oldu. Ancak bu durum kardeşim için öyle değil. Kardeşim ne istese olur diyor. Yaptığı işten en az 3500 TL kazandığını biliyorum (ev kira değil) ve o paradan rahat bir 2000 TL para kaldığımı biliyorum. Fakat bunu bilmediğimi sanıyor. Parayı hep harcıyor sonra bana para yok, birkaç güne para alacağım o zaman alacağın şeyi mağazaya gidip alırız diyor. Mağazaya gittiğimiz zaman tabii ki babamın adeti olarak mağazaya girip ürünlere bakıp hiçbir şey almadan çıkıyoruz. Elimdeki telefonu bile dedem aldı. 2 yıl önce babam beni şaşırtıp bana Galaxy S3 aldığında "bu telefonu 18 yaşına kadar kullanacaksın" demişti. Allah'tan dedem bu konuya bu sene el attı. Yoksa babamın bana hem maddi, hem manevi bir desteği yok. Onun istediğini biliyorum aslında. Beni dükkana alacak (dedem marangoz) sonra eğitim hayatımı bitirecek ve çalıştırıp elime 3 kuruş verecek. Velayetim annemde olmasa belki bu foruma bile kayıt olmayıp yorgun bir şekilde çalışıyor olabilirdim.
Senin olduğun durumlardan geçmiş, engin bilgilere veya hayat tecrübesine sahip biri değilim. Fakat ben senin yerinde olsaydım derslerime asılırdım. Notlarım çok iyi değil falan demişsin. Bahane değil bu, eğer kötüyse daha çok çalışman lazım. Etkili çalışmayı öğren. İyi bir liseyi kazanırsan iyi bir üniversiteyi kazanman daha kolay olabilir. Lisenin başından itibaren düzenli çalışırsan 12. sınıfa geldiğinde işin daha kolay olur. Sertifikalar alıp CV'ni geliştir, özellikle üniversitede. İş hayatına çok katkısı olur. Kendi ayakların üzerinde durabildiğin zaman babanla bir alakan kalmaz.

Şimdi ise bir öneride bulunacağım: Kendine ucuz bir klasik gitar alabilirsin. Belki de çoktan gitarın vardır ya da zamanında deneyip bırakmış olabilirsin. Eğer öyleyse tekrardan bir şans vermeyi dene. Evde kendi kendine bir yere kadar gelebilirsin. Ben öyle başlamıştım. Ayrıca devletin bedava gitar kursları oluyor. Gerçi corona zamanı olduğunu sanmıyorum. Eğer bu salgın biterse bir göz atmak isteyebilirsin o kurslara. Enstrüman çalmanın gerçekten insanın üzerinde pozitif etkileri var.

Yakın bir durum bende de var.Ancak benim babam hem daha yeni yeni yaşlanıyor hem de ben artık yavaş yavaş ergenlikten çıkıp din. , kuvvetli bir genç oluyorum.Bana "Param yok" dediğinde telefon aldı kendisine , taksitsiz.

Ailende sana değer veren ve babanı ikna edebilecek , güç kuvvet yetirebilecek , söz geçirebilecek varsa danış , konuş.Özellikle kendi akrabası olursa daha etkili olur.Halan , amcan , deden/büyükbaban (artık nasıl hitap ediyorsan) ile konuyu konuş derim.Ykarıdaki arkadaşın da deiği gibi "Dinsizin hakkından imansız gelir".

Babam bilgisayar konusunda i5 650 hdg 4670'e mahkum bıraktı sonradan aşıra aşıra R7 2700 Vega 56'lı PC toplamıştım sonra yarısınıdağıttım yarısını başka sistemlere taktım al-sat yaparak veya dolara yatırarak yükseltiyorum.

Üniversite bittikten sonra numaranı falan değiştir ne ara ne sor. Kesin çözüm. Uğrama yanına anneni seviyorsan onunla irtibata geç yeter.

Ne olursa olsun o senin baban ve sen istedin diye bir şeyi almak zorunda değil ben ilk telefonumu 19 yaşımda aldım kendi paramla. Bence bu konuyu kapat babanında kıymetini bil ben babamı küçük yaşta kaybettim. Şu sosyal de gördüğüm en saçma konu.

Babası anakart almıyor diye sevmiyor. O imzanda ki sistemi kim dizdiyse artık?

Gerçekten nasıl dizdin?

Öncelikle geçmiş doğum günün kutlu olsun. Dilim döndüğünce birkaç kelam etmek istedim umarım faydalı olur.

İlk söyleyeceğim şey ki buna benim yazdıklarım da dahil burada okuduklarına, sana verilen tavsiyelere, önerilere bir arkadaş, bir abi dertleşmesinden fazla anlam yükleme. Çok saçma tavsiyeler gözüme çarptı tek tek burada dile getirmek istemiyorum ama biz hepimiz bir ekran arkasından konuşan gölgeleriz. Her ailenin başka bir yapısı vardır ve sana tavsiye veren insanların senle aynı şeyi yaşamadıklarını ve senin bu tavsiyeleri uyguladığında aynı sonuçları almayacağını bil. Bu işin en temiz ve sağlıklı çözümü senin kendi ailenin içinden gelen çözüm.

Malesef bu dünyaya içinde büyüyeceğimiz aileyi seçerek gelmiyoruz ama neticede onlar senin ailendir dur dur demeyeceğim öyle merak etme devam et okumaya :)

Aile büyüklerin iyi bir ebeveyn olmayabilirler, hatta kötü bir ebeveny de olabilirler. Kaldı ki okuduğumdan anladığım babandan haz etmiyorsun pek.

Olaya bir de şu yönden bak. Adam bir evlilik yapmış bir şekilde yürümemiş ve iki çocuğu var. Yanlış anlama babanı haklı çıkarmak için kesinlikle yazmıyorum bunları fakat işler onun açısından da pek parlak gitmemiş işte. Bu evlat ayırmasını veya senin maddi gereksinimlerini sürekli ertelemesini falan haklı çıkarmaz fakat dediğim gibi sana gelene kadar bir yerlerde birşeyler yürümemiş işte.

Yaşın daha çok küçük. Bunu sen ergensin falan demek için yazmıyorum bilakis bu yaşta böyle şeylere göğüs germek katlanmak zordur bu yüzden yazıyorum.

Lütfen bu söyleyeceğim kulağına küpe olsun. Şu an yaşadığın dertlerle 5 sene sonra yaşayacağın dertlerin hiç bir alakası olmayacak 19'una geldiğinde bambaşka dertlerin olacak. Bir 5 sene sonra 24'üne geldiğinde yine bambaşka dertlerin olacak ve hep geriye baktığında ulan neleri dert ediyormuşum diyeceksin emin ol. Bunu 40'ını devirmiş bir abin olarak söylüyorum.

Gelelim ne yapabileceğine. Günlük dertlerden ziyade (şu anakart bu cep telefonu vs bunları kastediyorum) eğitimini kesinlikle aksatma. İngilizcenin iyi olduğunu yazmışsın bu çok iyi birşey önünde kocaman bir internet dünyası var kendini geliştir. Yokluğu kendine bahane etme (Donanım vs) En büyük yaratıcılıklar yokluktan ve imkansızlıklar yüzünden çıkmıştır. Bir iki ufak yalpalasan da (maddi manevi) moralin bozulsa da vazgeçme. Sürekli yenemeyiz, sürekli kazanamayız. Hayat inişli çıkışlı. Zaman içerisinde hedeflerin oturur bir yol çizersin acele etme ama kendini de koy verme istikrar önemli.

Babaya gelince. :) Bütün aile fertlerinle elinden geldiğince güzel anılar biriktirmeye çalış. Geçmişi değiştiremeyiz. Belki henüz geleceğe yön vermek için de yaşımız küçüktür fakat olaylara ve insanlara bakış açımızı değiştirebiliriz. Benim babam hayatta değil. Son zamanlarımız da pek iyi geçmemişti görüşmüyordum kendisiyle ve inan şu an hayattaki pişmanlıklarımdan biri o görüşmeyi reddettiğim 5 sene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı