Sevmemek ırkçılık mıdır?

Her insanın ırkçı olduğunu düşünüyorum. Mesela ben asyalıları araplardan daha çok seviyorum. Bu beni ırkçı yapar mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Sevmemek ırkçılığa girmez, saygı göstermezsen veya ırkıyla dalga geçersen. Sevmek zorunda değilsin fakat saygı göstermek zorundasın.

Sebebinize ve önyargı düzeyinize bağlı. Mesela hiçbir Arap’ı sebepsiz sevmiyorum, dünyanın en medeni insanı bile olsa “ben Arap sevmiyorum” diyorsanız, evet ırkçısınız.

Ama kendinizce geçerli sebepleriniz var ve önyargıdan uzak durmaya çalışıyorsanız aynısını diyemeyiz.

Sevmemek ırkçı yapmaz bence. Fakat ırkından dolayı aşağılamak, bir konuda genelleme yapmak ırkçı yapar. Her ırktan insanın iyisi de kötüsü de mevcut. Bir grup insanın davranış şekli yüzünden o ırktan veya ülkeden her insan hakkında aşağılayıcı bir genelleme yapılırsa ırkçılık olabilir. Sevmek zorunda değiliz kimseyi. Pozitif ayrımcılıkta ırkçılığa girer bence. Mesela tüm Japon'ların zeki ve çalışkan olduğunu belirtmek pozitif ayrımcılık dolayısıyla ırkçılık olabilir. Fakat sevip sevmemek size kalmış bir durum. Ben arapları veya Arap kültüründe yetişmiş insanların bazılarını sevmem fakat tanıştığım süper insanlar da mevcut. O sebeple genelleme yapmaktan kaçınırım.

Her insanın ırkçı olduğunu düşünüyorum. Mesela ben Asyalıları araplardan daha çok seviyorum. Bu beni ırkçı yapar mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Burda kavram kargaşası var.
Arap diye bi' ırk yok.
Irklar: Beyaz, Siyah, Asyalı ve Kızılderili şeklindedir.
Arapları sevmemek milliyet ayrımcılığı gibi bir şey.

Arapları şuanki durumlarından dolayı bende sevmiyorum ama yani bir Avrupalı falan dese Arapları sevmiyorum diye önemli değil de biz Türkler diyince komik oluyor. Zira Türklerin dünya bilim ve sanat tarihine geçmiş doğru dürüst hiçbir şeyi yok. Ama Araplar Yunan'lardan sonra bilimin merkezi konumundaydılar. Yunan yazılarını kendi dillerine çevirip, Avrupalılarından onların dilinden çevirmesine ön ayak oldular. Sonra tahtı Avrupalılar aldı. Dünyanın yuvarlaklığını ve bunun derecesini, bunun ölçüm matematiğini falan hep Araplar (Ve farslar) buldu tarihte. Biz ise ne bulduk? Yoğurt :D

Arapları şuanki durumlarından dolayı bende sevmiyorum ama yani bir Avrupalı falan dese Arapları sevmiyorum diye önemli değil de biz Türkler diyince komik oluyor. Zira Türklerin dünya bilim ve sanat tarihine geçmiş doğru dürüst hiçbir şeyi yok. Ama Araplar Yunan'lardan sonra bilimin merkezi konumundaydılar. Yunan yazılarını kendi dillerine çevirip, Avrupalılarından onların dilinden çevirmesine ön ayak oldular. Sonra tahtı Avrupalılar aldı. Dünyanın yuvarlaklığını ve bunun derecesini, bunun ölçüm matematiğini falan hep Araplar (Ve farslar) buldu tarihte. Biz ise ne bulduk? Yoğurt :D
Türklerin tarih boyunca yaptığı en büyük hata islamiyet ve Araplar ile karşılaşmalarıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı