Babayla araba kullanıp kavga etmek

KingOfS

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
69
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir bunu yaşıyorum. 2 hafta önce de kavga ettik 3-4 gün konuşmadık. Dün de aynı şekilde kavga ettik. Bir hatam var söyleyeyim, vites attıktan sonra ayağımı sol tarafa değil de debriyajın ucunda tutuyorum. Bana diyor ki niye tutuyorsun. Tamam unuttum dedim çektim ayağımı. Bana diyor ki böyle yapacaksan bırak bu işi, bana açıklama yap, tamam deyip kapatma derken soldan dön diyor, 3. vitesteyim 40-45 gidiyorum. Ben de bunun bana saydığı laflarını dinliyorum. Dönemedim dedim ileriden döneyim. Başladı kudurmaya ya napıyon sen niye dönmüyon sen, ya ben usta değilim. Daha 1 ay oldu ehliyet sınavından geçeli ve hala eksiklerim var. Bir dur dedim yukarıdan geri dönüp gideceğim dedim. Başladı gene kapatma niye dönmüyosun falan. Ben de dedim baba al sağa çekiyorum. Al arabayı dedim.

Evde de yemin ettim baba dedim Allah şahidim dedim o arabana bir daha biner miyim bak gör dedim.
Sonra dedim seni de seveyim arabanı da.
Şimdi de ehliyeti almamakla tehdit ediyor beni :d
Ne günahım vardı ya?
 
Hahaha başlığı görünce aklıma babamla olan araba sürme anılarım geldi :)
Klasik Türk babası öğrenene kadar böyle öğrenince bu tür problemler ortadan kalkıyor mükemmel başlık :) :)
 
Her baba-oğulun yaşadığı klasik kavgalar bunlar dostum.

Kendini geliştirmek istiyorsan, iyi kullanabilen bir arkadaşın vs. ile alıştırma yapmanı öneririm.

Ayrıca söylemek isterim ki debriyaj konusunda haklı baban :)
Ayağını debriyajda tutman (vitesi sürekli tutmak da buna dahil) debriyaj sistemine zarar verir. Bunu alışkanlık haline getirmemelisin.
 
Büyük sözü dinle, hayatta her şey yumuşak sözlerle anlatılmaz. Bir kazada ölür gidersin gözüyle bakıyordur. Çalışmış araba almış seni büyütmüş birde öğretiyor artık asabi bir karakteri varsa alttan alman gerekiyor. 20 yaşındasın çocuk değilsin artık.
 
Ehliyeti almamakla tehdit etmesi saçma ama araba kullanmayı doğru düzgün bilmeyenler bence de ehliyet almamalı. Sonra biz çekiyoruz trafikte bunun cefasını.
 
Tek başına kullanana kadar babanın söylediklerini tartışmadan yap. Parasını o ödüyor ve saygısız davranıyorsan, istediği şekilde de tehdit edebilir.
 
Hocam sanki kendi babamı gördüm yanımda. Bende araba ilgisi yok, babam ısrarla araba sürdürmeye çalışıyor. Çıktık bir gün sürüyoruz arabayı, senin dediğini ben de yaptım. Bana vites attıktan sonra ufak bir süre debriyajdan ayağını çekme falan diyordu. Neyse o adımları hallettim, Sırada yokuş yukarı kaldırma yerlerine geldik. Ya motoru bağırtıyorum ya da stop ediyor araba. Bana söylenmeye başlıyor ben de her bir şey değişinde onun zıddına gidiyorum. Böyle yapacaksan olmaz bu iş." diyor ben de "Zaten meraklısı da değilim." diyorum sonra geçiyor kendisi şoför koltuğuna bitiriyoruz. O günden bu yana ne istedim ne istedi. Kendim ilerde gider alırım sınavlarına girip. Tamam eyvallah önceden pratiklik kazandırıyorsun ama har gür konuşa konuşa da bir yere varılmıyor. Kız kardeşime de araba kullanmayı bir ara öğretecekti ona da bağıra çağıra yaptığından o da istemez oldu.

Yaş kaç hocam bilmiyorum ama ya kendiniz almaya çalışın ilerde ya da ehliyet almak için gittiğinizde annenizi ikna edip zorla aldırtıcaksınız.
 
Abi araba pahalıysa biraz korkuyordur baban zarar verirsin diye, ben öyle düşünüyorum yani🙂 Araba öğrenmek istiyorsan bir tane ucuz Tofaş al kıra döke bin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha sakin biri size eşlik etsin öğrenme sürecinde. Diğer türlü ikinize de eziyet olur bu süreç. Ben gerçekten şanslıymışım. Araçtan soğutmadan öğretmişti ve mümkün olduğunca da gerginliğini belli etmemeye çalışırdı. Üstünden rahat 10 sene geçmiş ama dün gibi hatırlarım o günleri. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı