Bad Sector disk kullanılır mı?

Semih.42

Hectopat
Sizce kullanılır mı, 2-3 aya yeni bir disk alıncaya kadar yani. SATA3 SSD almayı planlıyorum sonrasında.

04-Kasým-2023_00-53.png

@Recep Baltaş

Low Level Format ile kullanılır. Tek bad sector çok sıkıntı değil.

Sizce kullanılır mı, 2-3 aya yeni bir disk alıncaya kadar yani. SATA3 SSD almayı planlıyorum sonrasında.

Eki Görüntüle 2002081

@Recep Baltaş
Şahsen hiçbir sorun yaşamıyorum depolama olarak kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2002092
Diskler yazılımsal ve donanımsal olmak üzere 2 tür bad sector arızası verirler.

Yazılımsal olanlar LLF (Low-Level Format) ile düzelirler.
Donanımsal olanlar genelde düzelmezler, yedek sektör mevcutsa yedek sektörler devreye girerler. Ücretli bir program olan HDD Regenerator programının, donanımsal olan bad sectorleri kapattığı, kullanım dışı bıraktığı söyleniyor. Ben faydasını gördüm en azından. Garantisi yok ama.

@N0rvecli Sektör içerikleri bu yüzden boş alana taşındılar yani yedek sektörler devreye girdi.

@Semih.42 Health sekmesini eksiksiz olarak paylaşırsan, SMART değerlerinden, bad sector yazılımsal mı donanımsal mı bunu görebiliriz. Garip donmalar, hatalar, mavi ekranlar almaya başlarsın yakında. Belki de zaten alıyorsundur.

Sonuç olarak en çok piyasada dolanan ve en çok arıza veren Seagate markasının diskinin kolaylıkla arıza yapması kaçınılmaz.

Benim birkaç yıl önce Windows çökmüştü HDD'deki bad sectorler yüzünden. O zaman 8 yıllık bir sistemdi. Ardından kurulum DVD'si ile başlatıp bir format attım. Bu arada hayatımda ilk defa format atmıştım. O günden beri bir daha sıkıntı yaşamadım. Hatta yeni HDD falan bakıyordum da gerek kalmadı. Ama elbette sistem yağ gibi akmıyor. Ara sıra donma, takılma, kasma gibi sorunlar hem HDD hem de RAM nedeniyle oluyor. Çok eski ve bad sectorlü olduğu için normal tabi. Bunu anlatma sebebim, senin de ilerleyen safhalarda büyük ihtimalle donmalar ve kasmalar artacaktır. Ayrıca bende olduğu gibi herhangi bir zamanda Windows çökebilir. Çünkü bad sectorler sistem dosyalarının okuma-yazma kısmına geldiği zaman bunun olması kaçınılmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı