Çözüldü Bad Sector olan diskte 7 saattir format bitmedi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vexela

Attopat
Daha fazla  
Merhaba, sabah 11-12 gibi PC açtım mavi ekran yiyince bir format atayım dedim (yavaşlamıştı da zaten). Tüm diskleri temizle seçeneğini seçtim, tamam hepsini silecek anladım uzun sürecek diye ama 6-7 saattir %20'de (büyük ihtimal HDD yüzünden zaten bad sector olayı vardı. Dosyaları 3 yılda açıyor/siliyordu). Bu nedir böyle? Bekle bekle ömrüm gitti ne yapmam lazım? Ne zaman biter bu tahmini?

20210828_180312.jpg

Çözüm
Baska PC yok nasıl yapacağız?
Neyse tamam tanıdık buldum ayarlayacağım eyvallah.
Tamam çözdük HDD'yi çıkardık teşekkürler.
Merhaba, sabah 11-12 gibi PC açtım mavi ekran yiyince bir format atayım dedim (yavaşlamıştı da zaten). Tüm diskleri temizle seçeneğini seçtim, tamam hepsini silecek anladım uzun sürecek diye ama 6-7 saattir %20'de (büyük ihtimal HDD yüzünden zaten bad sector olayı vardı. Dosyaları 3 yılda açıyor/siliyordu). bu nedir böyle? Bekle bekle ömrüm gitti ne yapmam lazım? Ne zaman biter bu tahmini?

Eki Görüntüle 1151347

Sıfırlama yöntemi ile yaptınız sanırım.

Bu yöntem pek tavsiye edilmez.
Sıfırdan kurulum yapın.

Başka bir bilgisayarınız varsa USB'ye Windows 10 kurun, ondan temiz kurulum yapın. Garantisi bittiyse HDD'yi söküp sadece ssdinize(benzer model bir laptop kullandım ssdniz vardır herhalde) sistemi kurun, HDD'yi Windows üzerinden biçimlendirin.

Sıfırlama yöntemi ile yaptınız sanırım.

Bu yöntem pek tavsiye edilmez.
Sıfırdan kurulum yapın.
Tam olarak ne yapmam lazım, nasıl iptal edebilirim sıfırlamayı?
Başka bir bilgisayarınız varsa USB'ye Windows 10 kurun, ondan temiz kurulum yapın. Garantisi bittiyse HDD'yi söküp sadece ssdinize(benzer model bir laptop kullandım ssdniz vardır herhalde) sistemi kurun, HDD'yi Windows üzerinden biçimlendirin.
Baska pc yok maalesef

Baska PC yok maalesef.

İptal edemezsiniz Power tuşuna basılı tutarak sistemi kapatabilirsiniz.
Başka bir PC de hazırlayacağınız USB bellek ile sıfırdan kurulum yapabilirsiniz.

Videodaki yöntem size yardımcı olur.
Bu Free dos ama siz uygulayın aynı aşamalar var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Baska PC yok maalesef.

Kapatma tuşuna basılı tutarak, fakat artık fredos gibi olacak sistem. Flashı hazırlayın sonrasında iptal edin.
Sistem zaten SSD'deydi ama.

Tamam sorun yok, zaten sorun HDD'de.
Büyük ihtimal HDD'deki verileri silerken hata olduğu için dondu, format flashı hazırlayıp format atın.

Baska PC yok nasıl yapacağız?
Neyse tamam tanıdık buldum ayarlayacağım eyvallah.
Tamam çözdük HDD'yi çıkardık teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı