Bad sectorlü hard disk kullanılır mı?

KlausMksn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sistemde 120 GB SSD 500 GB HDD var. Yeterli olmadığı için eski bilgisayardaki 500 GB hard diski taktım sistemime. Bu harddiskde de bad sector çıktı, bir sorun olur mu? Mavi ekran yer miyim ve kullanmama engel olur mu? Fazladan oyun yüklemek için kullanacağım.

Oyunlarda anlık takılma yapar. İşletim sistemi HDD'de yüklü değilse mavi ekran yemezsiniz.

Ne kadar çok bad sector var? Her HDD'de bad sector olur zaten, eğer aşırı fazla ise sıkıntı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sistemde 120 GB SSD 500 GB HDD var. Yeterli olmadığı için eski bilgisayardaki 500 GB hard diski taktım sistemime. Bu harddiskde de bad sector çıktı, bir sorun olur mu? Mavi ekran yer miyim ve kullanmama engel olur mu? Fazladan oyun yüklemek için kullanacağım.

Önemli ve gittiğinde üzüleceğin veri yükleme bu diske.
Diğer türlü bozuk alan fazla ise donma ve mavi ekran yersin.

Bad Sector'u kanser gibi dusun. Bir takim yontemlerle arizali sektorleri okuma, yazmaya kapatabilir ve saglam yerleri kullanmaya devam edebilirsin ama sonuc olarak tamiri mumkun degil ve yarin bir gun saglam bolumler de bozulabilir.

Bad Sector'u kanser gibi dusun. Bir takim yontemlerle arizali sektorleri okuma, yazmaya kapatabilir ve saglam yerleri kullanmaya devam edebilirsin ama sonuc olarak tamiri mumkun degil ve yarin bir gun saglam bolumler de bozulabilir.

Anladım. Bugün mavi ekran yedim 2 kez. Bu hard diski takarken yeni aldığım RAM'i de takmıştım. Şimdi RAM'den de şüphelenmeye başladım. RAM de mavi ekrana neden olur mu? İkisi aynı marka değiller, çift kanal çalışıyorlar ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Bugün mavi ekran yedim 2 kez. Bu hard diski takarken yeni aldığım RAM'i de takmıştım. Şimdi RAM'den de şüphelenmeye başladım. RAM de mavi ekrana neden olur mu? İkisi aynı marka değiller, çift kanal çalışıyorlar ama.

RAM'ler HDD'den daha çok mavi ekrana sebep olur.
Minidump dosyanızı paylaşın bakalım.

Çok üzgünüm DMP dosyalarında fazla bilgim olmadığı için yardımcı olamıyorum.
Ramdan şüphelendiyseniz memtest86 ile ram testi yapın. MemTest86

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı