Bu kadar büyü kullanan sınıfın olmasının sebebi aslında şu; her büyü okulu, büyü türü başka amaca hizmet ediyor D&D evreninde. Ve büyü çoğu zaman pek çok şeyin pratik çözümü. Haliyle caster classlar "büyü türü" üzerinden ayrışıyor. Ve evet, oynanışları biraz zor. Ancak oyun sizi büyü kullanmaya asla itmiyor. Büyüyle oynamak da oynamamak da sizin seçiminiz. İsterseniz fighter-rogue-barbar-monk grubu kurar öyle devam edersiniz ister full-caster grup kurar oynarsınız. Ama her classın sık sık long rest atması şart bu oyunda. Büyücü olmasanız bile en basitinden fighter bile iyileşme yeteneğini kullanmak için long rest ihtiyacı duyuyor.
Ben sizin şikayetinizi içtenlikle anlıyorum
İlk kez tabletop FRP oynadığımızda Wizard açmıştım. Öyle sudan çıkmış balık gibi bu ne bu nasıl olacak vs diye dert yanıyorum arkadaşlarıma
Genelde bu FRP - D&D evreniyle yeni tanışanlar bu sıkıntıyı çekiyor. Hele ki bu tarzı sadece bilgisayar oyunlarından takip edip Divinity kadar özgürlük veren bir oyunla başladıysanız çok normal bu sıkıntıyı yaşamanız Baldur's Gate 3'te.
Naçizane tavsiyem sisteme iyice alışana kadar full-caster classlar yerine en azından half-caster bir şeylerle oynayın. Misal Ranger, Paladin gibi. Bu sizi biraz daha rahat ettirir muhtemelen.