Baldur's Gate 3 alınmalı mı?

Bütçe
Oyunun fiyatı kadar.
Çıkalı 3 yıl olacak neredeyse ve çok düşmemiş hocam ☠️.
Eki Görüntüle 2668454
Eki Görüntüle 2668456
Eki Görüntüle 2668457
Bu arada aklıma geldi. Ülkemizde ki paramızın değersizliği ve dünya da oluşan global değişimler olsun. Seneye ne olacağını da az çok bilemeyiz. Ben SSD Alacaktım, 500gb SSD geçen sene baya uygun fiyatlıydı. 250GB 600 liraydı, HDD yeter ya diyip almadım. Şimdi 500GB SSD'e 4000 lira diyor. 250'e 1200-2000 arası fiyat biçilmiş.

Zaten Steam'in dolara geçmesiyle beraber 100 lirayken almadığım oyunların birden 500-600 liralara çıktığını da gördüm.

İnsan gene de düşünüyor ya :(

Aynı şey telefon alırken de başıma gelmişti. POCO NFC cart curt alacaktım. 3000 liraydı, ucuzlasın diye bekledim, yeni model çıkınca fiyatı düşer diye de onda da şey oldu. Birde Alım kolaylığı açısından Fiba Banka kullanabilirdim. ONA DA üşendim. :D

20260301164819_1.jpg

Ejderdoğan olup Karlach'a yürüyorum bu sefer 😁. Oyunu alıp farklı farklı şeyler deneyede biliyorsun. Tek seferlik oyna bitir oyunu değil. Mesela bu da bir artı. Bu sefer şunu desem bunu yapsam hikaye nereye gidecek gibi çok farklı deneyimlerde sunabiliyor. Yani hocam cidden sağlam oyun bu konularda. Fire Emblem gibi sıra tabanlı taktik üzerine oyun. Gerçi videolarını falan hep izlemişsinizdir. Kısacası bu oyun RPG gibi RPG. Keşke bir demosu olsa da bir deneseniz diyeceğim. Bu yüzden her oyunda demo olması cidden çok önemli.

Bu arada aklıma geldi. Ülkemizde ki paramızın değersizliği ve dünya da oluşan global değişimler olsun. Seneye ne olacağını da az çok bilemeyiz. Ben SSD alacaktım, 500GB SSD geçen sene bayağı uygun fiyatlıydı. 250GB 600 liraydı, HDD yeter ya deyip almadım. Şimdi 500GB SSD'e 4000 lira diyor. 250'e 1200-2000 arası fiyat biçilmiş.

Zaten Steam'in dolara geçmesiyle beraber 100 lirayken almadığım oyunların birden 500-600 liralara çıktığını da gördüm.

İnsan gene de düşünüyor ya :(

Aynı şey telefon alırken de başıma gelmişti. POCO NFC cart curt alacaktım. 3000 liraydı, ucuzlasın diye bekledim, yeni model çıkınca fiyatı düşer diye de onda da şey oldu. Bir de alım kolaylığı açısından fiba banka kullanabilirdim. Ona da üşendim. :D

Benim de başıma RimWorld'de geldi düşer dedim TL fiyatlandırma varken 170 180 TL gibi bir tutardı indirimde. Çok dedim almadım şimdi DLC'lerle 1000 2000 TL DLC'siz hali olmuş 700 TL. RAM de alacaktım RAM'de alamadım dediğiniz sebeplerden ötürü. 16 GB tek slot var hangi oyunu yüksek grafiklerde oynasam 15 GB tüketim var. Windows tek başına 7 8 GB tüketiyor. Ama 100 lirayken 500 600 liraya çıkan oyunları çok şükür çoğunu topladım o konuda sizden şanslıyım sanırım.

RimWorld'de tuhaf olan zaten TL fiyatlandırma varken TL ile DLC'lerin hepsi yoktu yani DLC'ler ile her türlü doların etkisini yiyecektim. Elimdeki oyunları daha değerlendiremedim bir de onu düşünürsek oyun dünyasına yetişmek mümkün değil o yüzden çok da takmıyorum alamadım diye oyunları size de takmanızı önermem.

Bazı aldığım oyunlar ise Epic'te bedava oldu 1 2 tane. Hogwarts Legacy'i iyi ki almamışım mesela. Her işte bir nasip var ama Baldurs Gate 3 yatırımlık oyun öyle bedava olacak 400 500 TL fiyatlara düşecek bir oyun asla değil.

Benim de başıma RimWorld'de geldi düşer dedim TL fiyatlandırma varken 170 180 TL gibi bir tutardı indirimde. Çok dedim almadım şimdi DLC'lerle 1000 2000 TL DLC'siz hali olmuş 700 TL. RAM de alacaktım RAM'de alamadım dediğiniz sebeplerden ötürü. 16 GB tek slot var hangi oyunu yüksek grafiklerde oynasam 15 GB tüketim var. Windows tek başına 7 8 GB tüketiyor. Ama 100 lirayken 500 600 liraya çıkan oyunları çok şükür çoğunu topladım o konuda sizden şanslıyım sanırım.

RimWorld'de tuhaf olan zaten TL fiyatlandırma varken TL ile DLC'lerin hepsi yoktu yani DLC'ler ile her türlü doların etkisini yiyecektim. Elimdeki oyunları daha değerlendiremedim bir de onu düşünürsek oyun dünyasına yetişmek mümkün değil o yüzden çok da takmıyorum alamadım diye oyunları size de takmanızı önermem.

Bazı aldığım oyunlar ise Epic'te bedava oldu 1 2 tane. Hogwarts Legacy'i iyi ki almamışım mesela. Her işte bir nasip var ama Baldurs Gate 3 yatırımlık oyun öyle bedava olacak 400 500 TL fiyatlara düşecek bir oyun asla değil.
Şuan çalışıyor olsam hiç koymaz bu arada bu ay Ramazan Ayı olduğunu unutmuşum. SSD Parasını da farkında olmadan toplamışım. Baldurs Gate 3'e SSD Gerekli diye not düşmüşler. SSD olmadan ki haline baktım. Diyaloglar arası sahnelerdeki saçlar filan geç yükleniyordu.

Baya ilginç bu durumu bazı oyunlarda da yaşamıştım. Demek ki SSD ile akalı bir şeymiş. Beni HDD ile Horizon oynarken rahatsız etmemişti. Baldurs Gate 3 oynarken de rahatsız etmeyecektir de insan düşünüyor. :D O parayı biriktirip, en azından bir RX6600 Ekran kartı alasım var.

Bu oyun alınmaz mı hiç? Ben olsam düşünmezdim şimdiye kadar.
1772376003896.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı