Baldur's Gate 3 neden zor?

doganıyediklan

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar, birkaç ay önce korsan olarak indirdiğim Baldur's Gate 3 oyununu oynadım. Ve oyun bana başlarda çok eğlenceli geldi, fakat sonra sonra gittikçe zorlaşmaya, adaletsizleşmeye başladı. Adamıda fena kanser ediyor. Oyunu 2 kere oynadım. İlk başta oyunu Forza 5 indirmek için sildim ama elbette oyun bana zor geldiği için. O zamanlar oyun hakkında bir bilgim yoktu falan filan. 2. indirmemde çok büyük ümitlere girdim. Bu ümitler öyle büyükdü ki; kendime 2 rekat namaz kılacağım sözünü verdiğimi hatırlıyorum :D. (sözümü yerine getirdim) ve oyunda %10 kadar ilerledikten sonra ismini gram hatırlayamadım bir elf mi desem ne desem bilmiyorum. 10-20 kere denedikten sonra artık canıma tak etti. (F5 save atmayı da unutmadım) Sonra sakin kafayla oynamak için birkaç saat sonra tekrar girdim ve abi yok olmuyor. Bu oyun fena zor fena kanser. Charları bastım karakterlerin Build'lerine uygun ayarlamalar yaptım. Ama yok olmuyor çok güçlüler tek bir tanesi tüm takımı yok edebiliyor. Bunun nedenini tek ben anlayamadım sanırım. YouTube'da bir tane videosuna bile denk gelemedim bölümün nasıl geçileceğini (görevin). Steam yorumlarında herkes oyunu kendine bir üst bir varlık gibi bellemiş. Kimse zor falan bir şey yazmamış. Nedenini hiç anlayamadım. Neyse şimdi tekrar soruyorum: Baldur's Gate 3 zor mu, yoksa karmaşık mı? Yoksa ben mi malım?​

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostum,

Baldur's Gate 3 gerçekten kolay bir oyun değil. Özellikle D&D mekaniklerine aşina değilsen ya da taktiksel savaş oyunlarına alışık değilsen, başta çok zorlayıcı gelebilir. Elf dediğin karakter muhtemelen bir boss veya güçlü bir NPC'dir, ve oyun bazen seni alternatif yollar denemeye zorlar. Her savaşı kazanmak zorunda değilsin, bazen kaçmak ya da başka bir çözüm yolu bulmak gerekebilir.
Steam yorumlarındaki insanlar genelde ya D&D veteranları ya da oyunun mekaniklerine aşırı hakim kişiler. YouTube’da aradığın spesifik görevi bulamaman normal, çünkü oyun çok dallanıp budaklanıyor ve herkes farklı şekilde oynuyor.

Sonuç olarak oyun zor, ama sen de mal değilsin. :) Sadece sabırlı ol, karakterlerinin pozisyonuna, ekipmanına ve hangi büyülerin ya da yeteneklerin işe yaradığını dikkat et. Gerekirse daha düşük bir zorlukta oyna. Baldur's Gate 3 biraz strateji ve biraz deneme-yanılma işi.

Başlangıçta zor, ilerleyince karakterlerin güçlendiği için fightlar kolaylaşıyor. Ama zaten strateji yapman gerekiyor yani bazen düşmanlarını öldürme sırası fightın gidişatını doğrudan etkileyen şey.

Kolay modda oyna, zor veya normal modda oynayınca bir şey değişmiyor ki sadece oyun zorlaşıyor fightlar uzuyor.

Selam dostum,

Baldur's Gate 3 gerçekten kolay bir oyun değil. Özellikle D&D mekaniklerine aşina değilsen ya da taktiksel savaş oyunlarına alışık değilsen, başta çok zorlayıcı gelebilir. Elf dediğin karakter muhtemelen bir boss veya güçlü bir NPC'dir, ve oyun bazen seni alternatif yollar denemeye zorlar. Her savaşı kazanmak zorunda değilsin, bazen kaçmak ya da başka bir çözüm yolu bulmak gerekebilir.
Steam yorumlarındaki insanlar genelde ya D&D veteranları ya da oyunun mekaniklerine aşırı hakim kişiler. YouTube’da aradığın spesifik görevi bulamaman normal, çünkü oyun çok dallanıp budaklanıyor ve herkes farklı şekilde oynuyor.

Sonuç olarak oyun zor, ama sen de mal değilsin. :) Sadece sabırlı ol, karakterlerinin pozisyonuna, ekipmanına ve hangi büyülerin ya da yeteneklerin işe yaradığını dikkat et. Gerekirse daha düşük bir zorlukta oyna. Baldur's Gate 3 biraz strateji ve biraz deneme-yanılma işi.
Anladım hocam. Çok sağ'olun. Mal olmadığımı öğrenmek beni mutlu etti. Haklısınız D&D mekaniklerine pek alışık değilim, ama taktiksel oynayış olarak ben daha çok: Souls-like oynuyorum ve bu RPG türünde bana kalırsa gayet yeterlide olduğumu düşünüyorum. Taktiksel oyunlar olarak. (taktiksel olup olmadığına emin değilim) Neyse hocam yanıtınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı